„Vine ploaia, bine-mi pare!” Deși se încearcă de câteva zile să se...

„Vine ploaia, bine-mi pare!” Deși se încearcă de câteva zile să se găsească soluții pentru balta din faţa Supermarket-ului, apa tot nu vrea să se scurgă

In urma cu mai bine de o săptămână Primăria din Smeeni, in colaborare cu cei de la Drumurile Nationale au început lucrări de realizare a unei scurgeri a apei pluviale care se strânge in faţa Supermarket-ului din centrul localității, de fiecare data când plouă mai serios. (Detalii aici)

567
0
DISTRIBUIȚI

Ploaia de astăzi a făcut ca zeci de metri cubi de apa de ploaie sa se acumuleze din nou in acest loc, făcând ca strădania primăriei si a muncitorilor din ultimele zile sa fie aproape inutila.

Mai exact, gura de canalizare care prelua apa de pe sosea s-a înfundat imediat, făcând ca apa sa treacă peste asfalt, îndreptându-se către șanțul săpat si adâncit de cei de la primărie, pe lângă gardul ce împrejmuiește clădirea supermarket-ului. In doar câteva minute, acesta s-a umplut, apa începând sa băltească din nou.

Chiar daca in apropiere s-a creat si un cămin de acumulare al apei, acesta pana in acest moment nu are randament. Primăria intenționează sa realizeze aici un sistem de scurgere format dintr-o pompa, ce va prelua apa si o va transporta printr-o țeava de câteva sute de metri până spre lunca joasa a Călmățuiului.

Astăzi, buldoescavatorul primăriei a încercat sa mai prelungească santul de scurgere a apei, ca mai apoi vidanja sa scoată apa de aici si sa o deverseze in curtea şcolii.

De pe urma ploilor si in urma acestor lucrări de adâncire a santului, are de suferit  proprietarul clădirii Supermarket-ului, care spune ca structura de rezistenta a clădirii are de suferit foarte mult, in special datorita faptului ca pamantul de lânga clădire este tot timpul umed, datorita infiltrațiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ