Acasă Blog

Un tânăr de 42 de ani din Gherăseni, a sfârșit tragic în Grecia

0

Sorin Grigore, un  tânăr cât un munte, din comuna buzoiană Gherăseni a sfârșit într-un mod tragic, singur departe de prieteni și familie, printre străini, pe un pat de spital in Grecia. La vârsta de 42 de ani, într-o întorsătură brutală a sorții, viața sa tumultoasă și solitară s-a încheiat departe de casă și fără prea mult sprijin în lume.

Născut în 1982 în comuna Gherăseni, Sorin a rămas încă de mic copil fără mamă si tată, fiind crescut de o mătușă. Copilăria sa nu a fost una ușoară, iar lipsa stabilității l-a învățat să devină repede responsabil, fără a-și permite luxul de a se bucura de o adolescență lipsită de griji.

Sorin, alaturi de verisoara lui, Liliana, intr-o fotografie facuta in comuna natala Gheraseni

Viața i-a dat însă o rază de speranță când, în jurul vârstei de 20 de ani, a întâlnit-o pe femeia care urma să îi devină soție. O relație rapidă și un copil pe drum i-au determinat să își facă un nou început în altă parte. Astfel, au ales să se mute în Timiș și apoi în Grecia, în căutarea unui trai mai bun.

Anii au trecut și, în cele din urmă, destinul i-a separat. Soția lui Sorin și cei doi copii au plecat în urmă cu 10 ani in Germania, lăsându-l pe el în urmă, izolat și singur. În momentele de cumpănă, alcoolul a fost adesea un refugiu, dar Sorin a găsit puterea de a se ridica și a continua, sprijinit de locul său de muncă și de rarele legături cu familia rămasă în țară.

Sorin, intubat pe patul de spital, cu o zi inainte de tragedie

Recent, starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid. Diagnosticat cu pneumonie și infecție urinară, confruntându-se și cu alte complicații grave, Sorin a fost transferat la un spital din Atena. Cu toate eforturile medicale, inima sa a cedat, lăsând în urmă doar amintirea unei vieți chinuite și a unui suflet rătăcit.

Sorin Grigore își merită odihna finală, in pământul natal din comuna buzoiană Gherăseni, familia din tara urmand sa demareze intrega procedura pentru repatrierea trupului neînsufletit.

Dumnezeu să-l odihnească!

Sursa: reporterbuzoian.ro

(Video) Spitalul din comuna buzoiană Smeeni, unitatea medicală care concurează cu spitalele din Occident

0

În decursul ultimului deceniu, Spitalul de Boli Cronice Smeeni a devenit un punct central al inovației și dezvoltării medicale în regiunea Câmpiei Bărăganului. Prin atragerea unui flux constant de investiții, în special din fonduri europene, instituția și-a consolidat poziția ca furnizor de servicii medicale de înaltă calitate.

Ultimul proiect, în valoare de aproape 3 milioane de euro, desfășurat în colaborare cu Programul Operațional Regional și finanțat și din bugetul local al comunei Smeeni, a fost finalizat cu succes în decembrie 2023. (Vezi video mai jos) Acesta a constat în amenajarea unei baze de recuperare medicală de ultimă generație, reprezentând o etapă crucială în evoluția spitalului.

Marilena Dobrescu, managerul Spitalului de Boli Cronice Smeeni, a subliniat importanța acestui proiect în cadrul comunității locale și a domeniului medical în general:

„Întregul proiect finanțat prin Programul Operațional Regional a adus o valoare semnificativă de 2,5 milioane de euro, iar cu aportul suplimentar din bugetul local, am reușit să îl finalizăm cu succes. Este o realizare de care suntem mândri și care va aduce beneficii semnificative pacienților noștri.”

Noul complex de recuperare medicală include o serie de facilități de vârf, cu accent pe tratamente inovatoare și personalizate. Managerul spitalului a detaliat pentru bursa.ro:

„Avem o piscină specializată pentru hidroterapie, echipată cu cele mai moderne aparate pentru recuperare neuromotorie și alte facilități care nu se regăsesc în alte clinici din regiune. Aici, atât copiii, cât și adulții cu afecțiuni locomotorii vor beneficia de tratamente esențiale pentru recuperarea lor.”

Proiectul a fost gândit pentru a oferi un spectru larg de tratamente și servicii medicale, acoperind nevoile diverse ale pacienților. „Tratamentele pot fi făcute atât pentru copii, cât și pentru adulți, iar în plus, am amenajat și alte facilități precum salină și saună individuală. Este un pas semnificativ în îmbunătățirea infrastructurii noastre medicale și a capacității noastre de a oferi servicii de calitate”

Noul complex nu se limitează doar la serviciile de recuperare, ci oferă și o gamă largă de facilități medicale complementare.

„Avem și servicii complementare recuperării medicale, cum ar fi ergoterapia și psihoterapia, care completează gama noastră de tratamente și oferă pacienților o abordare holistică a recuperării lor”, a explicat managerul.

Un aspect esențial al acestui proiect este accesibilitatea serviciilor medicale pentru comunitatea locală și pentru pacienții din întreg județul Buzău. Prin intermediul unui contract încheiat cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, pacienții beneficiază de tratamente gratuite în cadrul noii baze de tratament.

„Ne dorim ca această bază de tratament să devină un centru de excelență în îngrijirea pacienților cu afecțiuni cronice și să asigure accesul egal la servicii medicale de calitate pentru toți cei care au nevoie”, a subliniat Dobrescu.

În plus, pentru a asigura confortul și accesibilitatea pacienților, spitalul va oferi și facilități de cazare pentru cei care nu pot să se deplaseze zilnic pentru tratament.

„Am luat în considerare nevoile pacienților noștri și am decis să oferim și servicii de cazare la prețuri accesibile pentru cei care provin din alte localități sau pentru cei care nu pot să vină la tratament în fiecare zi”, a explicat managerul.

Spitalul de Boli Cronice Smeeni și-a construit o reputație solidă în domeniul medical, adaptându-și constant serviciile pentru a răspunde nevoilor în schimbare ale comunității. Înființat în 1959, spitalul a evoluat de la un refugiu vital pentru pacienții din zonă la un centru medical modern, specializat în tratamentul afecțiunilor cronice.

„Suntem mândri de evoluția noastră și suntem dedicați continuării misiunii noastre de a oferi îngrijire medicală de calitate pentru comunitatea noastră”, a concluzionat Dobrescu.

Noul complex de recuperare medicală de la Spitalul de Boli Cronice Smeeni reprezintă un pas semnificativ în îmbunătățirea infrastructurii medicale regionale și în asigurarea unor servicii de calitate pentru pacienții cu afecțiuni cronice. Prin abordarea sa integrată și facilitățile moderne oferite, spitalul continuă să demonstreze angajamentul său față de îngrijirea și bunăstarea pacienților săi.

VIDEO AICI

Atenție! Se oprește curentul în satele comunei Smeeni. Totul este programat

0

Conform adresei nr. 23/12.01.2024, înaintate Primăriei Smeeni de Societatea Electrica-Furnizare, in perioada 15.01.2024-26.01.2024 vor avea loc întreruperi planificate in alimentarea cu energie electrică a consumatorilor casnici si agenților economici din Smeeni.

In adresa mai sus menționată se specifică faptul că, informațiile actualizate despre intreruperile planificate in alimentarea cu energie electrică sunt disponibile si pe site-ul  www.distributie-energie.ro

Pe acest site, întreruperile de energie electrică programate pentru comuna Smeeni in perioada amintită in adresa de mai sus, au loc astfel:

Satul din comuna SmeeniZiua/PerioadaNr. de ore de

 intrerupere (Durata)

Satul SMEENI parțialLUNI 15/01/2024 08:30 – 15/01/2024 16:308h : 0′
Satul BALAIA parțial
SALCIOARA
SMEENISatul SMEENI parțial
SMEENI, UDATI-MANZU, Satul UDATI-MANZU Berbecuți
MARTI, 16/01/2024 08:30 – 16/01/2024 16:308h : 0′
SMEENI, ALBESTI, Satul ALBESTI
SMEENI, UDATI-LUCIENI, Satul UDATI-LUCIENI
MIERCURII, 17/01/2024 08:30 – 17/01/2024 16:308h : 0′
SMEENI, CALTUNA, Satul CALTUNA partial
SMEENI, UDATI-LUCIENI, Satul UDATI-LUCIENI
Joi, 18/01/2024 08:30 – 18/01/2024 16:308h : 0′
SMEENI, MOISICA, Satul MOISICA partialLuni, 22/01/2024 08:30 – 22/01/2024 16:308h : 0′

De asmeneea trebuie mentionat faptul ca aceste intreruperi programate au loc in mai multe localitati din judetul Buzau.

Mariana Barna, rămas bun în conştiinţa comunei Smeeni şi a judeţului Buzău

0

Suntem fideli devenirii sociale prin coordonate culturale ce ne dau permanenţă şi consistenţă în misiunea civilizaţiei la care trudesc toate generaţiile.

În ecoul vieţii şi profesiunii medicale din jurul comunei Smeeni şi judeţului Buzău păstrăm şi purtăm portretul distinsului medic pediatru, Mariana Barna în fluxul solidarităţii de conştiinţă şi afecţiune cetăţenească, sub forma consideraţiei pe care o oferim acestei curse cinstite şi productive pe traiectoria ştiinţei pediatrice.

Locul de naştere, Buzău, face parte din cadrul familial încărcat de grija părintească necesară unei convieţuiri cinstite şi statornice, strâns legată de buna relaţionare cu vecinii şi societatea.

În peisajul orăşenesc universul copilăriei găseşte frumoase puncte de referinţă pe care le percepe ca stimuli de bucurie şi orientare  pe bază de joc şi atitudine.

Cercul de prieteni şi apropiaţi se extinde în condiţiile dinamicului program şcolar, ceea ce face ca opţiunea civilizată, ajutată de inimoasa autoritate  părintească, să proiecteze  alegerea criteriilor benefice dezvoltării armonioase.

Aflată printre cursanţii ciclului primar şi gimnazial din cadrul Liceului Pedagogic Buzău, absolvit în 1961, apoi printre elevii Liceului Mihai Eminescu Buzău absolvit în 1965, eleva Barna (Naum) Mariana îşi consolidează un statut şcolar cu reală integrare pe terenul învăţării, studiului ştiinţific, devenind o directă mândrie în câmpul părintesc, unde susţinerea familială  contează pe împlinirea efortului depus.

Visul adolescenţei sale îşi definitivează entuziasmul  majoratului de pe feţele colegilor prin noul statut, al studentului din Institutul de Medicină şi Farmacie Bucureşti absolvit in anul 1974, când devine exponentul unei experienţe ştiinţifice, profesionale apte pentru circuitul medical aşteptat de societate.

În postura specialistului poartă autoritatea ştiinţifică şi educativă a cadrului medical inclus în liniile de forţă ale spectrului social menit să asigure echilibrul muncii şi sănătăţii oamenilor.

Medicul pediatru Mariana Barna îşi onorează statutul profesional, ca proaspăt absolvent, în Şinteul Mare, judeţul Arad (1974-1981) ca medic de medicină generală, profilul pediatrie, apoi ca medic secundar la Spitalul Clinic Central de Copii “Grigore Alexandrescu”, în cadrul unui itinerar de urgenţă preconizat de orânduirea socialistă, în vederea acoperirii imediate a nevoilor sanitare pentru regiunile ţării cu deficit de personal medical.

La Smeeni continuă munca profesională din 1984, sub semnul dăruirii şi creaţiei, asigurând buna funcţionare a instituţiei ca director timp de 30 ani şi specialist, alături de integrarea cadrelor medicale în viaţa culturală a comunei.

Toate sectoarele Spitalului cunosc o vie legătură cu Direcţia sanitară judeţeană şi asigură servicii prompte, de calitate ce măresc încrederea în viaţă a cetăţenilor, preocuparea de autodezvoltare, ca reacţie de conlucrare cu recomandările specialiştilor.

În distinşii şi inimoşii săi părinţi, Elena și Virgil, asociaţi cu înalta calificare, simţul patern şi patriotic, se află rezerva afecţiunii şi a spiritului hotărât de a continua lumina acestei matrici iniţiale şi a trece amintirea lor în permanenţa generaţiilor.

De partea înaltei răspunderi sociale, familia Mariana Barna îşi deschide cu cinste cartea frumosului parteneriat unde se semnează renumitul soţ, specialist de înaltă clasă, interpret al omeniei şi competenţei, apoi fiii săi, Luciana (psihiatru, Franţa), Alexandru (informatician, Timişoara), acoperiţi de renume şi valoare ştiinţifică în faţa oricărei convocări.

În Familia Mariana Barna universul profesional, ştiinţific şi sentimentul bunei vecinătăţi au crescut într-un mediu prielnic, dovedind frumoasa educaţie a societăţii umaniste bazate pe înfrăţirea dintre om şi natură.

Din manifestarea demnităţii profesionale şi a eticii sociale a rezultat încadrarea sa în funcţii de conducere ale diferitelor segmente publice şi organizatorice, făcând dovada unei poziţii mobilizatoare şi creatoare, după principii sănătoase şi profund naţionale.

Numele său a distribuit încredere şi rezonanţă feminină în câmpul muncii , în structurile sociale cerute de etapele stringente ale epocii: consilier local, consilier judeţean, director general al Casei de Asigurări de Sănătate Buzău, membru al Delegaţiei Permanente, al Comisiei de Cultură, Învăţământ, Sănătate, Patrimoniu, director de Spital.

În rândul colegilor de muncă, al opiniei sociale beneficiare de distincţia medicală a apropiatului specialist Mariana Barna, aprecierea străbate timpul şi dă generaţiilor modelul consacrării pentru frumos şi trăinicie umană.

Articol redactat de, Prof. Stănescu Ion – 4.01.2024. Vezi articolul complet >>>> O cursă cinstită şi productivă pe traiectoria medicală (Barna Mariana. 26-6-1947, 30-12-2023).

Au apărut date interesante despre populația comunei Smeeni

0

Au fost publicate datele actualizate ale Recensământului Populației din 2021 și finalizat în anul 2022, iar acestea aduc în prim plan transformări notabile în comuna Smeeni.

Potrivit recensământului național, si a datelor preluate de pe portalul populatia.ro, în 2022 in comuna Smeeni se aflau 5,806 locuitori. Cu toate acestea, cifrele indică o scădere semnificativă față de recensământul din 2011, de la 6,649 la 5,806 locuitori, reprezentând o diminuare de 12.68%.

Comparativ cu cele 2861 de comune din România, Comuna Smeeni ocupă locul 247 în clasamentul comunelor după numărul de locuitori. Aceste date subliniază nu doar o schimbare numerică, ci și o reconfigurare a peisajului demografic în această comunitate.

Deși media de vârstă în întreaga țară este de 60%, în Comuna Smeeni, procentul de locuitori cu vârsta cuprinsă între 0 și 49 de ani este de 59.77%. Aceasta sugerează o populație predominant tânără, însă partea interesantă constă în faptul că intervalul de vârstă 50 – 80+ ani reprezintă 40.23% din totalul populației. Acest lucru indică o populație cu o vârstă medie mai înaintată decât media națională.

Un aspect notabil este ponderea ridicată a grupului de vârstă 0 – 9 ani, reprezentând 10.54% din populație. Acest procent depășește media națională de 10.4%, sugerând o creștere demografică în rândul celor mai tineri membri ai comunității.

De asemenea, detaliile privind distribuția pe categorii de vârstă dezvăluie că grupa de vârstă cu cea mai mare populație este cea cuprinsă între 40 – 49 de ani, cu 856 de persoane, reprezentând aproximativ 14.74% din totalul locuitorilor. În contrast, grupa de vârstă 80+ ani este cea mai mică, cu 346 de persoane, adică 5.96% din populația totală a comunei Smeeni.

Sursa foto: populatia.ro

După ce am analizat în detaliu evoluția numerică și structura pe categorii de vârstă a populației din Comuna Smeeni, să explorăm și alte aspecte ale recensământului din 2022, privind sexul, starea civilă, religia și diversitatea etnică.

Conform datelor furnizate de recensământul din 2021, populația comunei Smeeni este echilibrată din punct de vedere al sexelor, cu 2,882 de bărbați (49.64%) și 2,924 de femei (50.36%). Această distribuție reflectă un echilibru aproape perfect între cele două sexe în cadrul comunității.

O privire asupra stării civile arată o varietate interesantă în ceea ce privește relațiile. Majoritatea locuitorilor, adică 55.86%, sunt căsătoriți, în timp ce 3.27% au trecut prin divorț. Persoanele văduve reprezintă 13.76%, iar cei necăsătoriți constituie 41.63% din populație. Aceste cifre ilustrează diversitatea de trăiri și experiențe de viață ale comunității din Smeeni.

În privința aspectului religios, Biserica Ortodoxă Română rămâne predominantă, cu 88.05% din totalul populației. Totuși, notabil este și procentul mic de persoane care s-au declarat fără religie – 0.05%, precum și prezența a 3 persoane (0.05%) care s-au identificat ca fiind atee sau agnostice. Religia romano-catolică nu este reprezentată în mod semnificativ în comunitatea Smeeni, conform datelor recensământului.

Diversitatea etnică în cadrul comunei este remarcabilă, reflectând un tablou variat al comunității. Românii reprezintă cea mai mare parte, cu 87.13% din populația totală, în timp ce romii constituie 1.38%. Maghiarii nu sunt înregistrați în acest recensământ, evidențiind caracterul predominant românesc al comunității.

Aceste date ale Recensământului Populatiei din 2021 oferă o perspectivă detaliată asupra schimbărilor demografice în Comuna Smeeni și deschid ușa spre numeroase discuții despre factorii care au contribuit la aceste transformări și implicațiile acestora asupra comunității locale.

Date preluate de pe portalul POPULATIA.RO

(Video) Accident rutier șocant în centrul Smeeniului: Pieton în stare de ebrietate lovit de o dubă

0

Un accident rutier petrecut vineri seara în centrul localității (vezi video mai jos) a șocat intreaga comunitate locală, zeci de oameni adunându-se în jurul scenei  unde a avut loc evenimentul rutier. Protagoniștii incidentului au fost un bărbat de 53 de ani, pieton și victimă, și un tânăr șofer în vârstă de 27 de ani, conducatorul unei dube înmatriculate în județul Alba.

Evenimentul tragic a avut loc pe DN2C, exact în centrul localității, la câțiva metri distanță de o trecere de pietoni. Bărbatul în vârstă de 53 de ani, din Smeeni, s-a aventurat să traverseze drumul fără să se asigure și a fost lovit de autoutilitara care se deplasa dinspre Pogoanele spre Buzău.

Impactul a aruncat bărbatul pe trotuar, în fața unui magazin, unde a rămas inconștient timp de 20 de minute. Martorii, în stare de șoc, au apelat disperați numărul unic de urgență 112, temându-se că victima și-a pierdut viața. Din fericire, după sosirea unui echipaj de la  Ambulanță, bărbatul și-a recăpătat conștiința, însă a suferit numeroase traumatisme la nivelul întregului corp. A fost stabilizat și transportat la Unitatea de Primiri Urgente de la Spitalul Județean.

Conform relatărilor martorilor oculari, bărbatul nu s-ar fi asigurat în momentul traversării, purtând o glugă pe cap și fiind într-o avansată stare de ebrietate. Localnicii îl cunoșteau ca pe cineva care frecventa zilnic barurile din zonă.

În urma incidentului, poliția va întocmi un dosar penal, iar anchetatorii vor continua cercetările pentru a stabili cine este vinovat de producerea acestui grav accident rutier.

(VIDEO) „Priviti ce bine dau cu piciorul!..” Gestul inacceptabil al unui adolesecent din Smeeni

1

Centrul localității Smeeni a fost martorul unui moment dezolant surprins de una dintre camerele de supraveghere instalate în zonă (Vezi video mai jos).

În seara zilei de 7 decembrie 2023, un grup de adolescenți a atras atenția publicului prin comportamentul lor iresponsabil și lipsit de respect față de bunurile publice.

Imaginile captate după ora 22:00 în acea seară arată cum unul dintre tinerii teribiliști încearcă să smulgă un ghiveci de flori ornamentale, fixat cu suruburi pe o masă în apropierea tonomatului de băuturi răcoritoare din centrul localității. Constatând că eforturile sale nu au dat roade, acesta face loc altuia, care decide să își arate abilitățile lovind ghiveciul cu piciorul. De data aceasta, ghiveciul este trântit la pământ, iar satisfacția tanărului „erou” este evidentă.

Tonomatul, montat în vara acestui an, a fost până acum o atracție plăcută și prietenoasă pentru locuitorii din Smeeni. Proprietarul a amenajat un spațiu primitor lângă tonomat, cu mese și ghivece ornamentale, oferind un loc plăcut pentru cei care așteaptă autobuzul, dat fiind faptul ca doar la cativa metri se află chiar stația de autobuz.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere nu au făcut altceva decât să atragă atenția întregii comunități asupra unui comportament inacceptabil.

Nu valoarea ghiveciului ornamental este esențială în acest caz, ci faptul că un gest de frumusețe a putut să deranjeze un tânăr care, în loc să aprecieze, a ales să distrugă„, a declarat Dan Pavel, proprietarul tonomatului. Acesta a adăugat că intenționează să identifice tânărul și să ia măsuri legale, dar oferă o soluție alternativă pentru acesta.

În două zile, cu ajutorul imaginilor, voi afla cine este acest copil. Dacă vrea să evite o eventuală plângere la poliție, va trebui să se filmeze cu telefonul în fața ghiveciului distrus, să-și ceară scuze și să posteze pe rețelele de socializare din Smeeni filmulețul„, a subliniat Dan Pavel.

Titlul acestui articol, scoate în evidență nevoia de educație si nu încurajează gestul protagonistului, ci evidențiază necesitatea unei educații mai atente și responsabile din partea părinților. Comportamentul inconștient al tinerilor ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru comunitate în privința educației pe care o oferim copiilor nostri.

https://www.facebook.com/groups/863151957146639/permalink/6672681469526963/

Ai așa ceva la centrala termică? (Video) Priviți ce au pațit acești tineri din Albești Smeeni din cauza acestei instalații

0

Locuitorii din  satul Albesti, comuna Smeeni au fost din nou martorii unui eveniment dramatic joi, în ziua Sfântului Andrei, când sunetul familiar al sirenelor mașinilor de intervenție a cuprins întreaga localitate. De data aceasta, focarul tragediei a fost un incendiu violent care a izbucnit la casa unor tineri, lăsând în urmă pagube materiale considerabile și o atmosferă tensionată.

Primii care au răspuns apelului sirenelor au fost pompierii de la primăria din Smeeni, care au reușit să ajungă la locul incendiului în aproximativ 7 minute de la alertă. Două autospeciale ale pompierilor de la ISU Buzau au urmat imediat, contribuind la eforturile de stingere a flăcărilor.

Locuinta unde a izbucnit incendiul era incalzită, acum pe timp de iarnă,  cu o centrală pe lemne. Focul a pornit în camera unde era amplasată centrala termică și s-a extins rapid către pod și acoperișul casei. Proprietarii afirmă că, la momentul izbucnirii incendiului, nu exista foc în centrală. Cu toate acestea, surse din anchetă susțin că flăcările au fost generate de un scurt circuit la instalația electrică a unui UPS, dispozitivul responsabil cu funcționarea pompelor centralei în caz de lipsă de curent electric.

Eforturile susținute ale pompierilor au permis stingerea relativ rapidă a incendiului, dar pagubele materiale au fost semnificative. O parte a acoperișului a fost distrusă, iar apa folosită în lupta cu flăcările a inundat întreaga casă și tot conținutul său.

Tragedia pare să se fi abătut asupra acestor tineri într-un moment deja dificil. Cu puțin timp înainte de incendiu, aceștia au trecut printr-o altă tragedie, pierzând o rudă apropiată într-un accident tragic. Vezi aici 

Citește si  Video * Tragedie pe DN 2C în Albești, Smeeni. Un bărbat în vârstă de 77 de ani a murit în urma unui accident rutier

Acesta este al treilea incendiu izbucnit la o casa in satul Albesti in decurs de numai o saptamana. Vezi detalii despre celelalte incendii si aici 

Citește si  (Video) În plin viscol, două case din Albești-Smeeni au luat foc

(Video) În plin viscol, două case din Albești-Smeeni au luat foc

0

Duminica dimineața, în plin viscol,  în satul Albești din comuna Smeeni doua case  au fost cuprinse de flăcări.

Primul casa a luat foc de la un scurtcircuit la instalația electrică. Vecinii au observat rapid pericolul, au alertat autoritățile, anunțând izbucnirea incendiului, în timp ce proprietarul nu se afla acasă.

Primii care au intervenit au fost pompierii de la primăria din Smeeni, iar în scurt timp, două autospeciale de la ISU Buzău s-au alăturat operațiunilor de stingere a focului. Aceștia au izolat și stins incendiul în aproximativ o oră, dar locuința a fost distrusă în întregime.

În timpul operațiunii de stingere a flăcărilor din prima casă, pompierii au primit un nou apel, cum că la doar 300 de metri distanță iese fum dintr-o altă locuință. O autospecială s-a deplasat de urgență, ajungând la casa unui bătrân care, plecând de acasă, lăsase focul în sobă nesupravegheat.

Intervenția rapidă a echipei de pompieri a limitat pagubele, însă locuința bătrânului era într-o stare de insalubritate avansată. Primarul din Smeeni a promis să găsească o soluție în zilele următoare pentru a asigura un adăpost bătrânului. Între timp, acesta a fost cazat temporar la niște rude apropiate.

Din fericire, in ambele cazuri nimeni nu a fost rănit,  însă pagubele materiale sunt însemnate. Pompierii si politistii urmeaza sa stabileasca in perioada urmatoare cauzele producerii celor doua incendii din satul Albesti.

Video * Tragedie pe DN 2C în Albești, Smeeni. Un bărbat în vârstă de 77 de ani a murit în urma unui accident rutier

0

O tragedie a lovit astăzi localitatea Albești din Smeeni, unde un bărbat în vârstă 77 de ani și-a pierdut viața în urma unui accident rutier șocant. Potrivit informațiilor disponibile la momentul actual, victima traversa DN 2C, iar tragedia s-a petrecut în momentul în care a fost lovit în plin de un autoturism VW Golf, condus de un bărbat de cca 50 de ani, care venea dinspre Pogoanele si se deplasa către Buzău.

Conform mărturiilor adunate de la locul incidentului, se pare că bărbatul în vârstă ar fi venit de la magazinul local, unde ar fi consumat alcool. Fără a se asigura corespunzător, el s-ar fi angajat în traversarea șoselei, moment în care a fost lovit violent de autoturismul în mișcare. Impactul a fost atât de puternic încât bărbatul a fost târât pe asfalt pe o distanță de câțiva metri.

Din păcate, medicii de pe Ambulanta ajunși la scurt timp la fața locului nu au putut face altceva decât să constate decesul bărbatului în vârstă.

Martorii oculari au relatat că, în urma accidentului, o mână a victimei ar fi fost retezată.

Martor: „Este bagată acum intr-un sac de plastic. Asa mi-au spus niște baieți care au fost mai aproape. Eu n-am putut sa ma uit.”

Acest detaliu tragic subliniază brutalitatea coliziunii și suferința extremă prin care a trecut bărbatul înainte de a-și pierde viața.

Organele de poliție sosite la locul tragediei au început investigațiile pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier. Cercetările sunt în desfășurare pentru a determina eventualele încălcări ale regulilor de circulație care au condus la această tragedie.

Retele sociale

7,300FaniÎmi place
22,800AbonațiAbonați-vă