Vijeliile care au cuprins mare parte din România in această perioadă a creat probleme serioase și in partea de sud a județului Buzău.

Circulația rutiera pe DJ203 D, intre Smeeni si Brădeanu a fost întreruptă preț de o jumătate de oră, marți la orele după amiezii, după ce un plop a fost doborât de o vijeliile puternică care s-au năpustit asupra acestei parți din Bărăganul buzoian. Totul s-a întâmplat la doar câțiva metri in fata unui șofer din Buzău ce conducea o autocamionetă. Doar inspirația  acestuia, de a opri autovehiculul l-a timp, l-a salvat de la o posibilă tragedie.

Același lucru s-a întâmplat si pe DJ203 I, intre localitățile Cotorca (Gl. Siliştea) şi Lipănescu (Scutelnici). Intervenția promptă a reprezentanților Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenta din aceste localități, a făcut ca cele două sectoare de drum sa fie eliberate în scurt timp, iar circulația rutiera sa fie reluată.

Problema plopilor ce se regăsesc pe marginea drumurilor județene din aceste localități, este una destul de serioasă, în contextul în care aceștia devin din ce în ce mai periculoși atât pe timp de iarnă, atunci când vântul suflă cu putere, dar iată, și în timpul anotimpului cald, atunci când astfel de vijelii ar putea produce adevărate tragedii în rândul șoferilor.

Din fericire în niciunul din cazurile amintite mai sus nimeni nu a avut de suferit, decât poate cei doi pui de uliu, care se aflau în cuibul construit în plopul doborât la Smeeni.

Primarul din Smeeni, d-l Ion Andrei ne-a spus ca va lua in serios problema celor aproximativ 70 de plopi,  aflați de o parte si de alta a șoselei dintre Smeeni si Bradeanu. Astfel, se va consulta cu Consiliul Județean, in administrarea cărora se pare ca ar fi acești plopi,  iar la viitoarea ședință de consiliu local se va lua in calcul chiar tăierea lor.

Pana atunci, va reamintim in clipul video de mai jos, conflictul din 2012, dintre Smeeni si Bradeanu, pe marginea acestor plopi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.