Acasă Administratie Veste bună pentru toți locuitorii comunei Smeeni. De astăzi este oficial. Au sosit...

Veste bună pentru toți locuitorii comunei Smeeni. De astăzi este oficial. Au sosit la primărie încă 3600 de cărți funciare

1128
1

Miercuri după amiaza a sosit la Primăria din Smeeni o noua tranșa de aproximativ 3600 de cărti funciare din totalul de aproximativ 120 000 înscrise in comuna Smeeni, pentru cadastru gratuit.

Finanțarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – Proiectul major privind „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”.

Vestea bună este că cei care așteptau aceste cărți funciare  neîntocmite până acum,  pot veni sa le ridice de la Primăria din Smeeni pe baza de cerere.

Aceste carti funciare acoperă terenul extravilan al comunei Smeeni, urmând ca in perioada următoare sa sosească in etape, pana la finele anului 2022  si celelalte carti funciare, astfel;

  1. Carti funciare ce vor cuprinde extinderile terenului intravilan al satelor din comuna, respectiv viile, grădinile, livezile etc.
  2. Carti funciare eferente pășunilor aflate in indiviziune;
  3. Terenul intravilan din interiorul satelor, adică fiecare locuință va fi înscrisă in cartule funciare.

Pana la acest moment s-a acoperit  90 % din suprafața totală a comunei cu Cărti funciare, cei 10 % ramași urmând a se realiza pana la finele lui 2022

Prin programul de Cadastru General comuna Smeeni a reuşit să fi printre cele 16 UAT-uri din  cele 87 din  județ care au accesat fonduri europene prin acest proiect.

Proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” completează obiectivul Programului național de cadastru și carte funciară 2015 – 2023 (PNCCF) prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României.

Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 de euro – cofinanțare de la bugetul de stat.

1 COMENTARIU

  1. Felicitari si multumiri D-lui Primar Andrei pentru modul in care a intervenit in situatia de poluare a apelor paraului Negreasca, afluent al raului Calmatui, identificata de localnicii din Albesti in data de 11 aprilie 2021.
    Cu stima, Ing. Alexandru Marian, Albesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here