Mergând spre sursa mirosului, oricine isi poate da seama cu ușurința ca acesta provine de la subsolul unuia dintre blocurile aflate in apropierea parcului. Acesta se confrunta de ani de zile cu o problema care, desi sesizata de nenumărate ori autoritatilor, nimeni nu a luat masuri.

Mai exact, o parte din apa menajera si dejecțiile provenite de la locatarii de aici, se scurge in subsolul blocului, datorita faptului ca țevile de scurgere care conduc apa către canalizare, s-au uzat si au crăpat.

Chiar daca o parte din locatari s-au îngrijit sa le înlocuiască, inca mai exista tevi din fonta care datorita trecerii timpului s-au fisurat si astfel, de ani de zile subsolul acestui bloc se inunda cu apa. Desi aceasta problema nu necesita neapărat intervenția autorităților locale (schimbarea țevilor de scurgere fiind obligația fiecărui locatar), iata ca de mai multe săptămâni, s-a ivit o problema care, cu siguranța ar trebui sa mobilizeze factorii de decizie locali.

Din spusele locatarilor, o țeava de apa, de la sistemul central de alimentare a întregului bloc, s-a fisurat, intr-o zona greu accesibila, făcând ca apa sa curgă continuu în subsol.

Dacă in urma cu o luna, autoritățile locale au venit in sprijinul locatarilor, cu o motopompa, cu care au scos cea mai mare parte din apa strânsă aici, acum subsolul s-a umplut din nou. Apa are acum aproape un metru adâncime, iar mirosul ce vine de aici se resimte cel mai mult pe scara blocului, iar acum și în exteriorul clădirii.

Deși autoritățile locale au fost înștiințate de nenumărate ori de faptul ca o țeava de la sistemul de alimentare cu apa este fisurata, pana in acest moment nimeni nu a luat nicio măsura, mai ales ca, in apropierea căldurilor caniculare ale verii, atât locatarii cât si cei care vin sa se relaxeze in parcul din apropiere, vor trebuie sa suporte acest miros urat.

In urma cu 2 ani de zile, un locatar al acestui bloc a prezentat într-un scurt filmuleț situația in care se afla acest bloc, in ceea ce privește subsolul. Va invitam sa-l urmăriți mai jos, cu speranța că,  vazandu-l, autoritățile locale vor veni în sprijinul locatarilor, măcar pentru reperarea țevii de alimentare cu apa a blocului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.