Centrul localității Smeeni a fost martorul unui moment dezolant surprins de una dintre camerele de supraveghere instalate în zonă (Vezi video mai jos).

În seara zilei de 7 decembrie 2023, un grup de adolescenți a atras atenția publicului prin comportamentul lor iresponsabil și lipsit de respect față de bunurile publice.

Imaginile captate după ora 22:00 în acea seară arată cum unul dintre tinerii teribiliști încearcă să smulgă un ghiveci de flori ornamentale, fixat cu suruburi pe o masă în apropierea tonomatului de băuturi răcoritoare din centrul localității. Constatând că eforturile sale nu au dat roade, acesta face loc altuia, care decide să își arate abilitățile lovind ghiveciul cu piciorul. De data aceasta, ghiveciul este trântit la pământ, iar satisfacția tanărului „erou” este evidentă.

Tonomatul, montat în vara acestui an, a fost până acum o atracție plăcută și prietenoasă pentru locuitorii din Smeeni. Proprietarul a amenajat un spațiu primitor lângă tonomat, cu mese și ghivece ornamentale, oferind un loc plăcut pentru cei care așteaptă autobuzul, dat fiind faptul ca doar la cativa metri se află chiar stația de autobuz.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere nu au făcut altceva decât să atragă atenția întregii comunități asupra unui comportament inacceptabil.

Nu valoarea ghiveciului ornamental este esențială în acest caz, ci faptul că un gest de frumusețe a putut să deranjeze un tânăr care, în loc să aprecieze, a ales să distrugă„, a declarat Dan Pavel, proprietarul tonomatului. Acesta a adăugat că intenționează să identifice tânărul și să ia măsuri legale, dar oferă o soluție alternativă pentru acesta.

În două zile, cu ajutorul imaginilor, voi afla cine este acest copil. Dacă vrea să evite o eventuală plângere la poliție, va trebui să se filmeze cu telefonul în fața ghiveciului distrus, să-și ceară scuze și să posteze pe rețelele de socializare din Smeeni filmulețul„, a subliniat Dan Pavel.

Titlul acestui articol, scoate în evidență nevoia de educație si nu încurajează gestul protagonistului, ci evidențiază necesitatea unei educații mai atente și responsabile din partea părinților. Comportamentul inconștient al tinerilor ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru comunitate în privința educației pe care o oferim copiilor nostri.

https://www.facebook.com/groups/863151957146639/permalink/6672681469526963/

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.