Aceasta este cea mai periculoasă trecere de pietoni din Smeeni. Aflată in fața școlii gimnaziale din Smeeni, cei care traversează pe aici trebuie sa fie extrem de atenți, chiar dacă in mod normal aici mașinile ar trebui sa se oprească și să acorde prioritate pietonilor.

Vineri dimineața, cu câteva minute înainte de începerea cursurilor la școala gimnazială din comuna, o fată de clasa a VII-a, se îndrepta alături de colega sa către scoală.  Ambele s-au angajat în traversarea drumului pe trecerea de pietoni din fața scolii, însă una dintre ele a fost surprinsă pe capota unei mașini, exact când se afla pe zebră. Adolesecenta de 13 ani, a fost lovită și proiectată la un metru de mașina condusă de un șofer în vârstă de 83 de ani. Acesta se deplasa din direcția Smeeni către Pogoanele.

Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere amplasate de primărie de-a lungul DN2C, se observă clar cum a avut loc accidentul rutier. (Video mai jos).

Din fericire fata lovită s-a ridicat la scurt timp de pe asfalt, fiind ajutată să ajungă la spitalul din Smeeni,  aflat la câțiva metri distantă de locul impactului. Aici a primit primele îngrijiri medicale, apoi a fost preluată de un echipaj al Ambulanței și transportata la UPU Buzău.

„Minora de 13 ani a suferit un traumatism prin lovire la un picior, starea ei clinică fiind bună. În acest moment se efectuează investigații suplimentare.” a precizat șeful secției de primiri urgențe medicul Adrian Zoican.

De remarcat un aspect foarte important pentru toți șoferii care tranzitează localitatea Smeeni, la primele ore ale dimineții. La câteva minute după răsăritul soarelui, vizibilitatea șoferilor pe o porțiune de aproximativ 3 km, de la intrare in Smeeni si până la curba către localitatea Brădeanu, este una extrem de scăzută. Soarele care strălucește puternic din față, îi orbește pe foarte mulți conducători auto. Cu siguranță așa s-a întâmplat și cu șoferul octogenar, care după cum se vede și în imagini nu a avut viteză, dar nu a reușit sa oprească la timp pentru a evita impactul cu adolescenta.

De asemenea primarul din Smeeni, d-l Andrei Ion, ne-a declarat că are deja cumpărate limitatoare de viteză pentru această trecere de pietoni, a făcut demersurile necesare la CNADR pentru ca acestea să fie montate, însă răspunsul primit de la cei de la drumuri a fost unul negativ. Motivația ar fi fost  aceea că aceste limitatoare ar încurca utilajele de deszăpezire pe timp de iarnă.

Edilul din Smeeni a mai spus că nu se va opri aici si va face tot ce ține de instituția pe care o conduce, pentru a-i convinge pe cei de la drumuri de pericolul din dreptul acestei treceri de pietoni. Vrea neapărat montate aici limitatoare de viteză, ori un semafor cu buton.

De asemenea el a mai adăugat că, deși este localitate, cei mai mulți șoferi, depăsesc cu mult viteza legală aici, iar consecințele ar putea fi unele tragice.

În acest caz se va întocmi dosar penal, pentru vătămare corporală din culpă, iar polițiștii din Smeeni continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.