Autoritățile locale din Smeeni au fost sesizate joi dimineața, cum ca pe o suprafață de câțiva zeci de metri pătrați din terenul viran aflat in apropierea parcului din centrul localitatii, ar fi apărut reziduuri (zer) de la o societate comerciala din zonă, ce se ocupa cu prelucrarea laptelui.

Deplasându-se la fata locului, Andrei Ion, primarul din Smeeni, a observat ca cele sesizate se confirma si ca va face o sesizare și autorităților de mediu de la nivel județean. Edilul susține ca a încercat de nenumărate sa-l convingă pe patronul societății sa intre în legalitate, iar apele uzate provenite în urma prelucrării laptelui sa fie stocate și apoi duse în locurile special amenajate din județ.

Patronul societății (care nu se afla momentan în țară) susține ca are cunoștință de ceea ce s-a întâmplat în aceste zile în apropierea parcului din Smeeni și ca totul este un accident regretabil, pentru care va lua măsuri.

De asemenea el susține ca toate reziduurile provenite din prelucrarea laptelui sunt stocate in rezervoare speciale, acestea fiind periodic vidanjate si transportate la stațiile de epurare din apropierea municipiul Buzău.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.