Acasă Recomandate VIDEO – Apariție inedită pe un câmp agricol între Smeeni si Maxenu....

VIDEO – Apariție inedită pe un câmp agricol între Smeeni si Maxenu. Șoferii și-au scos telefoanele ți au început să filmeze

5013
0

Cei care au tranzitat luni după amiază drumul județean 203D, dintre Smeeni si Maxenu nu au avut cum să nu observe, de o parte si de alta a șoselei, peste 100 de berze care au coborât din înaltul cerului și au poposit preț de câteva ore pe terenurile agricole din zonă.

Cel mai probabil ele au coborât sa se hrănească cu râmele scoase la suprafața de plugurile tractoarelor, care au început să are terenurile agricole imediat după treierarea grâului.

Spectacolul oferit de aceste frumoase pasări nu a fost lăsat neobservat de trecători, care și-au scos telefoanele si au început sa filmeze momentul coborârii lor din înaltul cerului.

Este posibil ca aceste berze sa nu aibă un cuib stabil ele migrând dintr-o zonă în alta. Ar putea fi dintre cele tinere, care nu se întorc acasă pentru cuibărit, ele hoinărind de-a lungul căii de migrație până la vârsta de 2-3 ani. Vor începe să clocească numai la vârsta de 3-4 ani, când ating maturitatea sexuală.

În general îşi caută un loc de cuibărit situat la o distanta de 50-100 km față de locul lor de naștere, iar prezența lor aici a fost un bun prilej sa-si găsească hrana din belșug pe câmpurile din împrejurimile Buzăului.

Exista însă  si berze care sunt ale locului, cele bătrâne ce-şi au cuiburile amplasate îndeosebi pe stâlpii de electricitate din interiorul localităților, iar în această perioadă unele au deja pui. In fiecare primăvară se întorc la același cuib şi aşa procedează de ani buni.

Ceva asemănător in zona a mai fost in urma cu aproximativ 8 ani, momentul fiind surprins si atunci de o camera video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here