Acasă Evenimente Diverse Priviți cum au “făcut-o de oaie” și de data asta! Și n-au...

Priviți cum au “făcut-o de oaie” și de data asta! Și n-au căzut decât “doi fulgi” de zăpadă!

3364
0

Am așteptat sa vina iarna cu zăpadă și bineînțeles, acum când au venit să zicem acești “doi fulgi”de zăpadă, ne-au luat prin surprindere ca de obicei, lăsându-ne cum era de așteptat, un gust amar.

Trecând peste Codul Rosu, care la Smeeni cel puțin a fost doar pentru vânt, zăpada a căzut, doar atât cât sa nu uităm cum arată.

Revenind la problemele care au apărut în zona Smeeni-ului in această perioadă, nu avem cum să nu remarcăm faptul ca autoritățile județene, nu au gestionat așa cum ar fi trebuit situația. Mai exact in blocarea județului, in privința circulației rutiere, în anumite zone. Această măsură a fost pe timp de noapte poate necesară, dar dimineață, începând să zicem cu orele 10:00, de-a dreptul inutilă, exact pe principiul lui Dorel.

In sprijinul acestei afirmații vin zecile de mărturii ale șoferilor care au circulat încă de la primele ore ale dimineții de joi, pe traseul Smeeni-Buzău, prin Maxenu și retur.

Aceștia au acuzat autoritățile că au ținut acest tronson de drum închis, fără motiv, deoarece șoseaua a fost tot timpul, curată ca in palma, nici o urmă de zăpadă. Filtrele de poliție de la intrarea din Buzău, au oprit șoferii să circule către casă dinspre Buzău, cei mai defavorizați fiind insă conducătorii auto care aveau domiciliul in Smeeni, Pogoanele sau alte localitati din aceasta zona a Bărăganului, si care foloseau drumul Județean 203D.

Culmea este ca, ca din spusele mai multor șoferi, cei care aveau domiciliul in Maxenu, Pogonele sau Țintești, aveau permisiunea joi de a circula pe acest drum, ce trecea însă de Maxenu, aveau interdicție. Curios nu?

Foarte multe mesaje de nemulțumire au curs pe rețelele sociale în acest sens, însoțite și de câteva filmulețe care au arătat exact starea acestui drum, închis circulației până la orele 14:00.

Bineînțeles ca cei care opreau mașinile, în speță polițiștii, nu făceau altceva decât să îndeplinească niște ordine, ordine care veneau din locurile călduțe, iar cei care le dădeau, nu aveau sub nicio formă habar de realitatea din teritoriu. Si nu ne referim aici la alte teritorii, ci strict la teritoriul care se învârte în jurul Smeeni-ului. Pesemne ca și acest teritoriu a fost băgat in aceeași oală cu alte locuri din Buzău, în care situația a fost mai dificilă. Nu avem de unde sa știm.

Cert este că, mai bine de o jumătate de zi, oamenii si-au făcut nervi, nu au putut ajunge la locurile de muncă si cu siguranță, “s-au băgat si s-au scos verbal” multe picioare, și alte organe ale corpului uman, în cei care au gestionat această situație.

Unii șoferi, mai inventivi, văzând ca nu pot ajunge la Smeeni, prin Maxenu, au ales varianta prin Costesti-Gheraseni, acolo unde se circula fără probleme. Ciudat si asta, nu? Pe acolo nu au fost probleme, de la Maxenu, înspre Smeeni, pe câmp a fost “uragan”, iar șoferii erau în pericol. (vezi clipul video de mai jos cu felul în care arăta acest drum pe perioada opririi circulației rutiere.)

Coincidență sau nu, toate astea au avut loc in contextul căderii Guvernului  si, ne întrebăm poate ,nu cumva  deciziile de deschidere, astăzi de dimineața a drumurilor, nu au fost cumva așteptate de la București?  Nu cumva responsabilii județeni, cei de la căldurică, au lăsat toată responsabilitatea la București?

Nu de alta, dar prea au “făcut-o de oaie” și de data asta. Si n-au căzut decât “doi fulgi” de zăpadă.

Publicată de Razvan Nicula pe Joi, 6 februarie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here