Acasă Evenimente Diverse (Video) Întrecere cu cai inedită organizată în comuna Smeeni, pe un teren...

(Video) Întrecere cu cai inedită organizată în comuna Smeeni, pe un teren agricol cultivat cu lucernă

5583
1

Agitație mare duminica după amiaza, undeva pe câmp, intre satele Căltuna si Udati-Lucieni din comuna  Smeeni. Peste 100 de persoane s-au strâns aici pentru a urmări o cursa inedita de cai,  in care protagoniști au fost șapte tineri din câteva localități din zona de sud a județului Buzau, precum si din localitatea brăileană Cireșu.

Manati de pasiunea pentru cai si in principal de cursele cu cai trăpași acești tineri organizează frecvent astfel de curse in mod spontan. Pana acum ei s-au întâlnit de cele mai multe ori in localitatea Ciresu din Braila, insa acum a venit si rândul localității Caltuna, din Smeeni reprezentata de Velicu Ionut. Acesta deține un cal trăpaș cu care a câștigat numeroase curse de acest gen si cu care speră sa ajungă sa participe la concursuri organizate în hipodrom.

De aceasta data el a fost gazda întrecerii de astăzi, organizat undeva la marginea satului,  pe un teren agricol, unde anul trecut a fost cultivata lucerna.  Cu acordul proprietarului terenului, cei șapte tineri au infamat caii la micile trăsuri, cu care au gonit in galop preț de nici doua minute, pe o distanta de aproximativ un kilometru.

Spre satisfacția celor mai mulți spectatori, tânărul din Călțuna, Velicu Ionuț (Ionut Gogonu’) a câștigat scurta cursa de la Smeeni.

Urmăriți in cele ce urmează câteva secvențe de la ACEASTA ÎNTRECERE.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here