Acasă Evenimente (Video) Ceremonia de sfințire a crucii eroului Iulian Dumitrescu, ridicată în fața...

(Video) Ceremonia de sfințire a crucii eroului Iulian Dumitrescu, ridicată în fața Bisericii din Sălcioara Smeeni

Miercuri, 7.07,2016, in fata bisericii din Sălcioara Smeeni, a avut loc ceremonia de sfințire a crucii sublocotenentului post-mortem Iulian Dumitrescu, decedat în Afganistan la începutul luni mai.

924
0

La cererea familiei lui Iulian si cu sprijinul armatei, în fata bisericii din localitate, s-a ridicat aceasta cruce comemorativă, care va sta alături de alte cinci asemenea monumente ale eroilor căzuți la datorie pentru apărarea patriei.

La ceremonia religioasă au fost prezenți și colegii lui Iulian, soldați ai Forţelor pentru Operaţii Speciale din Buzău, care au depus aici și o coroana de flori.

Reamintim faptul ca Iulian, împreuna cu colegul sau Adrian Vizireanu, şi-au pierdut viața în urma unui incident care a avut loc pe 7 mai 2016, in apropiere de localitatea Kandahar in Afganistan,  pe timpul executării unei misiuni de instruire a polițiștilor afgani. Ei erau încadrați la Batalionul de Operaţii Speciale „Băneasa Otopeni“, fiind uciși de doi indivizi care purtau uniforme ale forțelor naționale afgane.

Cei doi buzoieni au fost înmormântați cu onoruri militare în Cimitirul Eroilor din municipiul Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here