Îndurerată Adunare, Încercată şi puternică familie Dumitrescu, Apropiaţi consăteni, distinse rude şi înalţi oficiali,

Pe treptele istoriei ne regăsim în proiecția timpului pe care l-am slujit, oferind gloriei prilejul de a considera simpla şi puternica noastră identitate.

Adresa comunei Smeeni conţine statornice experienţe de muncă şi viaţă, prilej de a localiza portrete pentru reperele afirmării şi sacrificiului.

Cu o reprezentare onorabilă în viaţa localităţii, fiu al renumiţilor şi neobosiţilor gospodari Dumitrescu Marian şi Dumitrescu Stana, tânărul Dumitrescu Iulian ajunge la cariera militară, căreia îi dedică energia şi cuvântul profesional, în vederea unui contur direct al personalităţii.

Îşi înscrie numele printre elevii şi tinerii şcolilor locale şi ale judeţului, cu aspiraţia foarte apropiată de axul valorilor, măiestriei şi răspunderii sociale.

În ultimii 9 ani are statutul de cadru militar, secţia paraşutişti Buzău, unde îşi definitivează pregătirea şi experienţa de specialitate, alături de colegii consacraţi.

Pe pragul adevăratului echilibru  social înscrie formarea propriei familii, din care să nu lipsească suportul material şi celelalte resorturi afective, pentru unitatea deplină a acesteia.

Ca expresie a încrederii în sensul dăruirii profesionale, acceptă misia de pregătire a poliţiştilor din Afganistan, context ce provine din apartenenţa ţării noastre la NATO şi din susţinerea eforturilor internaţionale de a descuraja grupările teroriste destabilizatoare pentru popoarele lumii.

Stăruitor în această cauză, plutonierul Dumitrescu Iulian îşi înnobilează numele cu exemplul sacrificiului total, mărind gloria armatei române de pe poziţia noului statut al înaintării sale în gradul sublocotenent, apreciere naţională acordată şi colegului său de arme, Adrian Vizireanu,  uniţi de aura eroismului românesc.

Timpul vibrează la cota respectului şi alătură Decretul semnat de Preşedintele României, Klaus Iohannis, prin decorarea înălţătoarelor fapte cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler cu însemn de război pentru militari.

Sub ochii noştri, o pagină de înalt patriotism şi de răsunet internaţional apare în memoria lumii, sub semnătura consăteanului nostru de 33 ani (19-10-1983, 7-5-2016), Dumitrescu Iulian, dând familiei şi comunei Smeeni aura marii conştiinţe de la care învăţăm în orice etapă a vârstei.

Să-ţi fie ţărâna uşoară !

Dumnezeu să-l ierte !

Profesor Stănescu Ion, Cuvântare la mormântul Eroului parașutist din Smeeni, plutonierul Dumitrescu Iulian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.