Acasă Evenimente Ce s-a întâmplat la Smeeni în 2016 de Izvorul Tămăduirii? Imagini video...

Ce s-a întâmplat la Smeeni în 2016 de Izvorul Tămăduirii? Imagini video de la Fântâna Tămăduitoare

În fiecare an, în prima vineri după Paşti, Biserica Ortodoxă sărbătorește Izvorul Tamaduirii. Creştinii ortodocşi din zona Bărăganului buzoian s-au strâns în jurul bisericii de lângă Fântâna Tămăduirii din Smeeni, pentru a lua parte la slujba de sfinţire a apei, cunoscută şi sub numele de Aghiasma mică.

1039
0

Anul acesta opt preoti au oficiat slujba de sfințire a apei, aici fiind prezenti peste 300 de oameni din localităţile învecinate, toţi dotaţi cu sticle si bidoane din plastic.

Aceștia au luat cu asalt fântâna de lângă Izvorul Tamăduirii, toti venind cu credinţa în suflete că, luând apă sfinţită de aici, se vor vindeca de diferitele boli pe care le au.

Nici în acest an n-au lipsit grătarele sau distracțiile cu muzică, mici şi bere de pe pajiștea din jurul bisericii. Deși prezenți in număr mai mic decât in alți ani , zeci de tineri au petrecut până aproape spre seară,  chiar dacă la început vremea a fost ploioasă.

Relaxarea si petrecerea  începută in jurul Fântânii de la Smeeni va fi continuata a doua zi, sâmbăta 7.05.2016, atunci când in spațiul destinat Targului din Smeeni, primăria din localitate va da startul Ziellor Comunei Smeeni, un spectacol de dansuri si muzica populara, ajuns anul acesta la ediția cu numărul 3,  sub  numele de Florile Calmatuiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here