Ziua Veteranilor din teatrele de operații a fost sărbătorita astăzi, sâmbăta 11 noiembrie 2017 si in Smeeni, de militarii din garnizoana Buzău printr-o ceremonie militara si religioasa începând cu ora 11.

Tot astăzi in centrul localitatii Smeeni a fost dezvelit si un monument dedicat eroilor romani căzuți la datorie si în special celor 29 de soldați căzuți la datorie in teatrele de operațiuni din Afganistan.

Monument a fost realizat cu sprijinul familiei din Smeeni a sublocotenentului post-mortem Iulian Dumitrescu si a soției camaradului sau, sublocotenentul Vizireanu Adrian.

Ceremonia a debutat cu dezvelirea monumentului aflat in fata Căminului cultural din Smeeni, o ceremonie religioasa, scurte alocuțiuni, depunere de coroane precum si un scurt program artistic realizat de elevii Scolii Gimnaziale Smeeni.

La final, preț de câteva minute circulația rutiera pe DN2C in centrul localitatii a fost oprita, făcând loc soldaților prezenți sa ofere un spectacol inedit, printr-o parada militara cum la Smeeni nu a fost niciodată.

Va lăsam sa urmăriți mai jos imaginile acestei zile care cu siguranța vor intra în istoria acestei localități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.