Acasă Evenimente Învierea Domnului marcată într-un mod inedit la Smeeni (video)

Învierea Domnului marcată într-un mod inedit la Smeeni (video)

1829
0

Hristos a înviat!

Iubiți credincioși, dacă vremurile au fost potrivnice și nu ați putut fi alături de noi, iată că împreună cu noi au stat eroii, moșii și strămoșii din veac, odihniți în dreaptă credință. Hristos a înviat!” a fost mesajul adresat în Noaptea de Înviere, de preoții din Parohia Smeeni, tuturor credincioșilor ortodocși din localitate.

Cu câteva minute înainte de începerea slujbei de Înviere, cei doi preoții au ținut sa adreseze mesajul “Hristos a Inviat”, scris și cu ajutorul mai multor candele aprinse, așezate pe trotuarul din fața bisericii, lângă monumentul erorilor. Mesajul a fost surprins și de la înălțime cu ajutorul unei drone.

Datorită restricțiilor cauzate de Pandemia de coronavirus, ei au marcat Învierea Domnului singuri, fără sutele de credincioși care umpleau în alți ani biserica. Alături le-au fost doar ajutoarele bisericii și într-un chip nevăzut, moșii și strămoșii îngropați în pământul strămoșesc de lângă biserică, identificați prin sutele de cruci vechi aflate aici.

Un moment extrem de emoționant a fost acela în care, la auzul clopotelor de la miezul nopții, la doi pași de biserică, în fata casei lor, doi bătrâni au ieșit în prag și, cu lacrimi în ochi au început sa se închine, rugându-se dar și bucurându-se de Minunea Învierii lui Hristos. Resemnați ca nu pot fi în interiorul bisericii, au ascultat întreaga noapte slujba de Înviere din pragul casei.

Chiar dacă ei au fost puțin privilegiați, având în vedere distanța mică până la biserică, trebuie menționat faptul ca preoții s-au îngrijit ca mesajul Învierii Domnului sa ajungă și la ceilalți credincioși, prin intermediul instalației de sonorizare a bisericii, care a răsunat aproape în întreg satul.

O parte din credincioșii comunei Smeeni au primit Lumina Sfânta înainte de Slujba de Inviere, iar ceilalți au luat Lumina a doua zi, în ziua de Paste de la preoții și voluntarii care au trecut pe fiecare stradă din sat, aducând odată cu ei mesajul Învierii lui Hristos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here