Veste buna pentru toți locuitorii comunei Smeeni care fac naveta in municipiul Buzău. Cel mai târziu in luna decembrie a acestui an, aceștia vor putea sa ajungă la Buză, cu autobuzele din ora în ora, scoțând din buzunar cel mult 4 lei.

Societatea Trans Bus-Buzau va opera curse pe ruta Buzău-Tintesti-Maxenu-Smeeni-Moisica-Albesti-Udati-Caltuna si retur. Autobuzele vor ajunge până la 4 kilometri de Pogoanele, aceasta fiind distanța dintre ultima casă din Călțuna și prima din Pogoanele.

„Sper ca în decembrie cel mai târziu acest traseu să fie deja operațional. Ar urma să plece de pe Aleea Industriilor, de la Cimitirul Evreiesc, și să treacă prin Pogonele, Țintești, Maxenu, Smeeni, Moisica, Albești, Udați Mânzu, Udați Lucieni, cu capăt la Călțuna. Frecvența va fi de o oră, caz în care e nevoie de trei autobuze, sau de o oră și jumătate, cu două autobuze. Rămâne să vedem numărul de călători și ne vom opri asupra uneia dintre cele două variante. Prețul biletului va fi unul convenabil, 3 sau 4 lei, aproape la jumătate față de actualii transportatori. În acest fel, sper că vom aduce mai mulți muncitori către Buzău, căci acum sunt unii care se plâng că ar vrea să muncească, dar că le e greu să ajungă la Buzău”, a anunțat Ion Andrei, primarul comunei Smeeni, intr-o intervenție pentru buzoienii.ro

Va fi o lovitură grea (datorită prețului convenabil al biletului și a frecvenței) pe care o vor primii transportatorii județeni de persoane.

„Pe mine mă interesează în primul rând avantajele și confortul de care vor beneficia cei peste șase mii de locuitori ai comunei pe care o păstoresc. Și mai puțin ce vor face cei câțiva transportatori privați”, a a mai spus Ion Andrei, pentru sursa citata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.