In urma cu un an aduceam în atenția opiniei publice din Smeeni problemele cu care se confruntau locatarii unuia dintre blocurile de locuințe aflate în centrul localitatii. Mai exact  aminteam atunci de apa care inunda subsolul acestei clădiri si care începuse, mai ales in anotimpul vara sa emane un miros insuportabil. (Detalii aici).

Dacă aceasta problema acum a fost rezolvata prin grija autorităților locale, în colaborare cu locatarii,  de aceasta data o problema destul de delicată si în același timp periculoasa, vine tot din zona acelorași blocuri de locuințe.

Având in vedere faptul ca acestea au fost construite cu mai bine de 30 de ani in urma, timpul a făcut ca acestea sa se deterioreze, mai ales in ceea ce privește acoperișul. Cum la momentul construcției s-a ales ca acoperișurile celor doua  blocuri sa fie acoperite cu țiglă, acesta in timp a început sa cedeze, datorită putrezirii lemnăriei care o susține. Ani la rândul locatarii de la etajele superioare au încercat sa le repare, care mai de care cum au putut, însa acum acoperișurile celor doua blocuri au devenit un real pericol, atât pentru locatari, cât si pentru cei care trec prin zona zilnic. In unele locuri, țiglele abia se mai sprijină in câțiva lanți din lemn putrezit, totul devenind doar o chestiune de timp până când vor cădea.

Daca pe langa acestea mai punem in calcul si porumbeii, care si-au facut aici adapost si care si ei pot contribui la dslocarea țiglelor șubrezite, avem un scenariu sumbru, in care oricare dintre cei care circula pe aici se pot trezi cu o astfel de țiglă in cap.

Bineînțeles ca responsabilitatea reparării acestor acoperișuri revine in totalitate locatarilor celor doua blocuri, care se vad acum obligați sa sape adânc in buzunarele goale pentru înlocuirea acoperișurilor. Daca mai adaugăm si faptul ca o parte dintre proprietarii apartamentelor de aici, nu mai locuiesc de ani buni in ele, majoritatea fiind plecați la muncă in străinătate, cei ramași nu vor putea sub nicio forma sa suporte eventualele cheltuieli de reparație sau înlocuire a țiglei. Desigur, multi dintre ei însa nu sunt conștienți de pericolul la care se expun zilnic, si dau neputincioși din umeri, sperând ca acele țigle să nu cada, iar acoperișul să reziste.

Soluții deocamdată exista, iar sfaturi vin din toate părțile, însa toate se opresc si rămân doar la stadiul de vorbe, in momentul în care vine vorba de costuri.

Având in vedere faptul ca aceste blocuri se afla in “buricul târgului” și in apropierea parcului, unde zilnic vin zeci de copii, pericolul ce vine dinspre acoperișuri este unul cât se poate de serios și real, si pe aceasta cale tragem un serios SEMNAL DE ALARMA, ca atunci când treceți pe aici, sa vă „păziți bine capul” .

https://youtu.be/Q-ZglGzSauM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.