Prima ediție a sărbătorii folclorice Florile Calmatuiului, a fost organizata in anul 2013, pe câmpia de lângă Fântâna Tămăduitoare acolo unde Primaria si Consiliul local Smeeni au chemat întreaga suflare din localitate pentru a se distra si a sărbători împreuna Ziua comunei Smeeni.

Update: Secvente de la aceasta sarbatoare puteti urmari mai jos

De atunci si pana astăzi locuitorii din Smeeni au avut parte de patru astfel de serbări campensti, anul acesta Primăria si Consiliul local Smeeni organizând ce-a de V-a ediție.

Daca in primele doua ediții evenimentul a avut langa Fantana Tamaduitoare, de 3 ani s-a ales ca locație Targul comunal de la marginea localitatii, care in aceste zile a trecut printr-un modest proces de “cosmetizare” , aici fiind turnat covor asfaltic pe strazile ce fac intrarea in târg, precum și pe aleea petonală unde se vând legumele si fructele.

Primăria și Consiliul local Smeeni, in colaborare cu Consiliul Judetean Buzau si Centrul Judetean de Cultura si arta Buzau, au ales ca data pentru ediția a V-a a acestei sărbători, 1 iulie 2017, din nefericire o zi in care meteorologii anunță in zona Campiei Barăganului un COD ROSU de caniculă. Cu toate acestea, începând cu orele 16:00 aici sunt așteptați să urce pe scenă nume, care pe cei mai multi dintre smeenari ii vor face sa iasă din case si să înfrunte arșița zilei.

Capul de afiș este deschis de îndrăgiții artisti de muzică populara Mariana Ionescu Capitanescu si Gelu Voicu.  Chiar dacă afara vor fi probabil peste 40 de grade la umbră, în târgul comunal artiștii județeni vor încerca sa va răcorească  cu cântece pe placul dumneavoastra. Nu vor lipsi Ion Baicus, Filofteia Draghici, Diana Ionita, Livia Banica, Anca Burducea, Loredana Raduta, Nelu Capatana, Atena Bratosin si Nicolaie Oprisan acompaniati de Ansamblul Folcloric “Plaiurile Mioritei” din Buzau.

Un aer racoros va vor aduce si Grupurile folclorice din Smeeni, “Veselia” si „Amicii”, coordonate de Diana Ionita.

Update: Secvente de la aceasta sarbatoare puteti urmari mai jos

Prezentatoarea spectacolului va fi Mădălina Manolache.

Imediat după lăsarea întunericului, asa cum v-a obișnuit la cele patru ediții anterioare, locația va fi inundata de un superb foc de artificii care va încheia cea de-a V-a ediția a Zilei Comunei Smeeni.

P.S. Pentru cei care nu vor putea sa ia parte la acest eveniment, smeeni.com, va pune la dispoziție aceasta pagina pentru a urmări imagini LIVE. 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/comuna.smeeni/videos/1400433169993251/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”0″]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.