La primele ore ale dimineții de 11 ianuarie 2017, localitatea Smeeni era izolată, ambele drumuri, DN 2C si DJ2013D,  care fac legătura cu celelalte localități și cu municipiul Buzău fiind închise circulației rutiere.

Treptat, odată cu potolirea vântului utilajele de deszăpezire si-au făcut apariția pe șosele. Edilul localitatii Gherăseni a fost primul care a reușit sa intre in Smeeni, însoțit de un buldoescavator, care a reușit sa deblocheze un sens de mers pe DN2C, dinspre Gheraseni spre Smeeni. Același utilaj, a pornit si către localitatea Bradeanu, pe DJ203D, in încercarea de a elibera si acest tronson de drum.

La orele după amiezii utilajele de deszăpezire a celor de la Drumurile Naționale au reușit sa elibereze DN2C, pe raza localitatii Smeeni. La ora 12.45 s-a redeschis circulaţia pe DN2C intre Costeşti si Padina, cu restricții pentru autovehiculele de 3,5 tone.

Încet, încet viata își reia cursul normal, oameni intercalând sa se obișnuiască acum cu pătura alba de omăt, ce s-a așternut in localitate, ce pe alocuri măsoară aproximativ 20-30 de cm grosime. Majoritatea si-au luat lopețile si au trecut la eliberarea cailor de acces de prin gospodarii si in fata porților.

Cei mai tineri însa, profita la maxim de pe urma zăpezii, încercând sa mai câștige câțiva zeci de lei de la cei mai in vârsta, care nu au posibiltatea sa-si dea singuri zăpada de prin gospodarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.