Viscolul din noaptea de 11 ianuarie 2017, la Smeeni s-a întețit imediat după miezul nopții. In câteva zeci de minute vizibilitatea a devenit 0, iar Drumul National 2C precum si DJ203 D, au fost imediat închise.

Deși mediatizat intens în mass media CODUL PORTOCALIU de viscol si ninsori abundente prognozat pentru Județul Buzău, nu a pus pe gânduri o familie din Smeeni, care s-a aventurat în miez de noapte cu un autoturism, în ideea de a ajunge cu treburi urgente în municipiul Buzău. Inconștienta lor putea sa-i coste scump, însă din fericire au fost opriți din drumul lor de un filtru al Politiei Rurale din Smeeni.

La scurt timp după ce polițiștii i-au întors din drum pe cei ce vroiau sa se aventureze prin nămeți către Buzău, un apel primit la 112 anunța faptul ca la ieșirea din satul Bălaia, pe DN2C doua mașini in care se aflau trei tineri au rămas blocate in zăpada. Polițiștii au plecat imediat sa le sară in ajutor, găsindu-i undeva la 1,5 km de ieșirea din sat, acolo unde zăpada fusese deja troienita în jurul mașinilor.

Intr-unul din autoturisme se aflau doi tineri din localitatea Brădeanu, care încercau sa ajungă acasă. Acestia veneau de la serviciu din municipiul Buzău si au spus ca pana la iesire din Gheraseni s-a putut circula, însa in apropiere de Bălaia au rămas blocați in nămeți. La 500 de metri in spatele lor, un alt tânăr ce venea de la serviciu a fost nevoit si el sa-si abandoneze autoturismul in mijlocul câmpului.

Toti trei au fost preluați de echipajul Politiei Rurale Smeeni, care i-a dus la Spitalul din Smeeni, unde au rămas cazați peste noapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.