Satenii din UDATI-LUCIENI, comuna Smeeni au fost treziti marti noapte de sirenele pompierilor care au intervenit in miez de noapte pentru stingerea unui incendiu izbucnit în gospodăria unui consatean.

Pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu semnalat în la un adăpost de animale din curtea unui cioban unde flacarile au afectat o suprafață de aproape 80 de metri pătrați.

Avand in vederea ca alerta de incendiu a fost data in plin cod portocaliu de furtuni pe intreg judetul Buzau, la fata locului au fost trimise 2 autospeciale ale pompierilor ISU BUZAU, precum si autospeciala primăriei din Smeeni.

La sosirea pompierilor focul se manifesta deschis la mai multi baloti de fân aflati in imediata apropiere a locuintei unui cioban din sat, care in acel moment nu era acasa.

Pana la sosirea pompierilor, vecinii acestuia au incercat sa tina piept flacarilor cu mai multe galeți de apa. Pentru ca vantul incepuse sa se inteteasca, exista riscul ca flacarile sa se extindă la o căpița de 200 de baloti de paie, aflati la doar cativa metri distanta de focarul incendiului.

Din fericire, focul a fost lichidat in aproximativ o ora si jumatate, in acest timp furtuna anuntata pentru zona judetului Buzau, nu a creat dificultati pompierilor.

Pagubele suferite de proprietar au fost limitate de interventia pompierilor, acestea limitându-se la doar câțiva baloti de fan precum si la porumbul proaspăt cules de proprietar de pe camp, depozitat lângă fanar.  De asemenea proprietarul a pierdut si doi porci care, după spusele fratelui său ar fi luat foc, pierzându-se in miez de noapte pe lunca din apropiere.

Cauza probabila a incendiului ar putea fi o scanteie provenita de la o tigara sau un scurt circuit produs la un cablu electric aflat lângă fanar.

Politia si pompierii urmează sa stabilească acum adevărata cauza a izbucnirii acestui incendiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.