Miercuri seara, vremea capricioasă și schimbătoare a județului Buzău a luat o întorsătură dezastruoasă pentru comuna Smeeni și zonele înconjurătoare, când un fulger puternic a lovit un stâlp de medie tensiune, perturbând brusc liniștea localnicilor și aducând întreruperea totală a energiei electrice. Momentul spectaculos a fost surprins de un angajat de la Electrica Distribuție, care se afla în zonă în acel moment.

Ziua caniculară s-a transformat într-un veritabil infern meteorologic, pe măsură ce cerul s-a acoperit de nori de furtună, iar vântul puternic a anunțat venirea unei vijelii devastatoare. Codul portocaliu de vijelii și ploi a fost emis în regiune, avertizând autoritățile și populația cu privire la riscul potențial al acestei fenomene meteorologice periculoase.

Zona rurală din apropierea satului Bălaia din comuna Smeeni a fost martora unui spectacol natural impresionant. În timp ce mulți locuitori încercau să se adăpostească în case, pregătindu-se pentru ce urma să vină, un fulger puternic a lovit cu precizie un stâlp de medie tensiune de la marginea satului. Imaginea impresionantă (vezi video mai jos)  a fost capturată de angajatul Electrica Distribuție, care se afla în zonă în misiunea sa de a asigura buna funcționare a rețelei electrice.

Impactul fulgerului asupra stâlpului de medie tensiune a fost devastator. Energia electrică a fost întreruptă în toată comuna Smeeni și localitățile înconjurătoare, lăsându-i pe locuitori în beznă și fără posibilitatea de a-și continua activitățile cotidiene. Totuși, acest incident nu a fost unul izolat, ci un exemplu tipic al vulnerabilității infrastructurii electrice din zonă.

Rețeaua electrică care alimentează comuna Smeeni este veche și a suferit multe decenii fără a fi modernizată sau înlocuită. Cu o vechime de peste 5 decenii, aceasta este expusă riscului tot mai mare de a suferi avarii în timpul fenomenelor meteorologice extreme, precum iernile cu viscole și verile cu furtuni violente. Din păcate, întreruperile de energie electrică au devenit tot mai frecvente, lăsând comunitatea locală într-o situație dificilă, în special în astfel de momente critice.

Autoritățile au luat la cunoștință acest incident și au intervenit rapid pentru a evalua pagubele și a începe procesul de remediere a situației. Cu toate acestea, situația readuce în prim-plan necesitatea unei modernizări urgente a infrastructurii electrice din zonă. Investiții în rețele mai robuste și tehnologii mai avansate pot ajuta la evitarea unor astfel de situații neplăcute și la asigurarea unei alimentări mai stabile și sigure cu energie electrică pentru comunitate.

Momentul în care fulgerul a lovit stâlpul de medie tensiune în comuna Smeeni a scos în evidență vulnerabilitatea infrastructurii electrice și necesitatea unei modernizări urgente. Incidentul a adus întreruperea totală a energiei electrice în zonă, demonstrând că astfel de situații pot deveni din ce în ce mai frecvente și mai serioase în lipsa investițiilor adecvate în infrastructură.

 

Asigurarea unei rețele electrice stabile și rezistente la intemperii trebuie să fie o prioritate pentru autorități, astfel încât comunitatea să fie protejată și să poată face față eficient provocărilor viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.