În decursul ultimului deceniu, Spitalul de Boli Cronice Smeeni a devenit un punct central al inovației și dezvoltării medicale în regiunea Câmpiei Bărăganului. Prin atragerea unui flux constant de investiții, în special din fonduri europene, instituția și-a consolidat poziția ca furnizor de servicii medicale de înaltă calitate.

Ultimul proiect, în valoare de aproape 3 milioane de euro, desfășurat în colaborare cu Programul Operațional Regional și finanțat și din bugetul local al comunei Smeeni, a fost finalizat cu succes în decembrie 2023. (Vezi video mai jos) Acesta a constat în amenajarea unei baze de recuperare medicală de ultimă generație, reprezentând o etapă crucială în evoluția spitalului.

Marilena Dobrescu, managerul Spitalului de Boli Cronice Smeeni, a subliniat importanța acestui proiect în cadrul comunității locale și a domeniului medical în general:

„Întregul proiect finanțat prin Programul Operațional Regional a adus o valoare semnificativă de 2,5 milioane de euro, iar cu aportul suplimentar din bugetul local, am reușit să îl finalizăm cu succes. Este o realizare de care suntem mândri și care va aduce beneficii semnificative pacienților noștri.”

Noul complex de recuperare medicală include o serie de facilități de vârf, cu accent pe tratamente inovatoare și personalizate. Managerul spitalului a detaliat pentru bursa.ro:

„Avem o piscină specializată pentru hidroterapie, echipată cu cele mai moderne aparate pentru recuperare neuromotorie și alte facilități care nu se regăsesc în alte clinici din regiune. Aici, atât copiii, cât și adulții cu afecțiuni locomotorii vor beneficia de tratamente esențiale pentru recuperarea lor.”

Proiectul a fost gândit pentru a oferi un spectru larg de tratamente și servicii medicale, acoperind nevoile diverse ale pacienților. „Tratamentele pot fi făcute atât pentru copii, cât și pentru adulți, iar în plus, am amenajat și alte facilități precum salină și saună individuală. Este un pas semnificativ în îmbunătățirea infrastructurii noastre medicale și a capacității noastre de a oferi servicii de calitate”

Noul complex nu se limitează doar la serviciile de recuperare, ci oferă și o gamă largă de facilități medicale complementare.

„Avem și servicii complementare recuperării medicale, cum ar fi ergoterapia și psihoterapia, care completează gama noastră de tratamente și oferă pacienților o abordare holistică a recuperării lor”, a explicat managerul.

Un aspect esențial al acestui proiect este accesibilitatea serviciilor medicale pentru comunitatea locală și pentru pacienții din întreg județul Buzău. Prin intermediul unui contract încheiat cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, pacienții beneficiază de tratamente gratuite în cadrul noii baze de tratament.

„Ne dorim ca această bază de tratament să devină un centru de excelență în îngrijirea pacienților cu afecțiuni cronice și să asigure accesul egal la servicii medicale de calitate pentru toți cei care au nevoie”, a subliniat Dobrescu.

În plus, pentru a asigura confortul și accesibilitatea pacienților, spitalul va oferi și facilități de cazare pentru cei care nu pot să se deplaseze zilnic pentru tratament.

„Am luat în considerare nevoile pacienților noștri și am decis să oferim și servicii de cazare la prețuri accesibile pentru cei care provin din alte localități sau pentru cei care nu pot să vină la tratament în fiecare zi”, a explicat managerul.

Spitalul de Boli Cronice Smeeni și-a construit o reputație solidă în domeniul medical, adaptându-și constant serviciile pentru a răspunde nevoilor în schimbare ale comunității. Înființat în 1959, spitalul a evoluat de la un refugiu vital pentru pacienții din zonă la un centru medical modern, specializat în tratamentul afecțiunilor cronice.

„Suntem mândri de evoluția noastră și suntem dedicați continuării misiunii noastre de a oferi îngrijire medicală de calitate pentru comunitatea noastră”, a concluzionat Dobrescu.

Noul complex de recuperare medicală de la Spitalul de Boli Cronice Smeeni reprezintă un pas semnificativ în îmbunătățirea infrastructurii medicale regionale și în asigurarea unor servicii de calitate pentru pacienții cu afecțiuni cronice. Prin abordarea sa integrată și facilitățile moderne oferite, spitalul continuă să demonstreze angajamentul său față de îngrijirea și bunăstarea pacienților săi.

VIDEO AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.