Acasă Evenimente „Vine ploaia, bine-mi pare!” Deși se încearcă de câteva zile să se...

„Vine ploaia, bine-mi pare!” Deși se încearcă de câteva zile să se găsească soluții pentru balta din faţa Supermarket-ului, apa tot nu vrea să se scurgă

In urma cu mai bine de o săptămână Primăria din Smeeni, in colaborare cu cei de la Drumurile Nationale au început lucrări de realizare a unei scurgeri a apei pluviale care se strânge in faţa Supermarket-ului din centrul localității, de fiecare data când plouă mai serios. (Detalii aici)

706
0

Ploaia de astăzi a făcut ca zeci de metri cubi de apa de ploaie sa se acumuleze din nou in acest loc, făcând ca strădania primăriei si a muncitorilor din ultimele zile sa fie aproape inutila.

Mai exact, gura de canalizare care prelua apa de pe sosea s-a înfundat imediat, făcând ca apa sa treacă peste asfalt, îndreptându-se către șanțul săpat si adâncit de cei de la primărie, pe lângă gardul ce împrejmuiește clădirea supermarket-ului. In doar câteva minute, acesta s-a umplut, apa începând sa băltească din nou.

Chiar daca in apropiere s-a creat si un cămin de acumulare al apei, acesta pana in acest moment nu are randament. Primăria intenționează sa realizeze aici un sistem de scurgere format dintr-o pompa, ce va prelua apa si o va transporta printr-o țeava de câteva sute de metri până spre lunca joasa a Călmățuiului.

Astăzi, buldoescavatorul primăriei a încercat sa mai prelungească santul de scurgere a apei, ca mai apoi vidanja sa scoată apa de aici si sa o deverseze in curtea şcolii.

De pe urma ploilor si in urma acestor lucrări de adâncire a santului, are de suferit  proprietarul clădirii Supermarket-ului, care spune ca structura de rezistenta a clădirii are de suferit foarte mult, in special datorita faptului ca pamantul de lânga clădire este tot timpul umed, datorita infiltrațiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here