28 februarie 2018 va rămâne în istorie ca fiind prima zi de iarna adevărata din acest sezon în Bărăganul buzoian. Deși nimeni nu se mai aștepta ca la final de februarie, iarna să își mai arate adevărata fata, iată ca aceasta a venit în cele din urma cu viscol, drumuri  si școli închise, șoferi nervoși si oameni suparăți ca nu pot ajunge la serviciu.

Cineva glumea la începutul acestei zile si spunea ca autoritățile ar trebui să mute data Crăciunului în funcție de vreme, iar acum în loc sa ne pregătim de Mărțișor ,ar fi fost ideal sa sărbătorim Nașterea Domnului.

Ca in fiecare an, la Smeeni, localitate aflata in bătaia Crivățului, acest episod de iarna si-a făcut simțita prezenta din plin cu zăpada viscolita si vizibilitate pe sosele care pe alocuri era sub 50 de m. Totodata ultima zi de iarna calendaristica, le-a mai adus elevilor încă o zi de vacanta forțată, aici cursurile școlilor de pe raza localitatii fiind suspendate, hotărârea fiind luata de conducerea unităților școlare, cu acordul ISJ Buzău. Același lucru s-a întâmplat si in localitățile învecinate.

Deși la primele ore ale dimineții, încă se circula pe drumurile care leagă localitatea de municipiul Buzău,  imediat după orele 7.00, autoritățile au luat decizia de a închide DN2-C Costești-Slobozia si DJ203D, Smeeni-Maxenu-Buzau din cauza vizibilitate reduse si a viscolului puternic care, pe alocuri forma suluri de zăpada pe carosabil.

Bineînțeles ca cei mai nemulțumiți au fost foarte multi cetățeni care nu au mai reușit sa ajungă la serviciu, polițiștii oprindu-i la ieșirile din Smeeni si Buzau.

Desi utilajele de deszapezire au rulat aproape tot timpul, pana la orele dupa-amiezii atat DN2C Costesti-Slobozia cat si DJ203D, au ramas inchise, in special din cauza viziblitatii reduse.

In zona Smeeni-ului exista in vigoare pana la orele 20.00 o atenționare meteorologica COD PORTOCALIU, de viscol si ninsori abundente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.