Acasă Evenimente Diverse Cum și-a arătat iarna colții la Smeeni, în mijlocul lunii mărțișorului?

Cum și-a arătat iarna colții la Smeeni, în mijlocul lunii mărțișorului?

367
0

Iarna nu s-a lăsat înduplecata în acest an și și-a arătat încă odată colții, colți pe care nu a vrut sa ni-i prezinte decât prea putin, în lunile specifice anotimpului rece. A răbufnit acum, în mijlocul lunii martie.

La Smeeni, ca de fapt in cea mai mare parte a Câmpiei Bărăganului, ziua de 18 martie 2018 va rămâne în amintirea multora ca fiind o zi de primăvară cu vreme rece, vânt puternic, polei sau ploaie înghețata cum se spune mai nou, iar spre seara cu un pui de viscol.

A plouat, a nins și a bătut vântul mai ceva ca în zilele lui Gerar, iar partea mai puțin plăcuta este ca deja, unii copaci se pregătiseră sa inflorească.

Dupa ce cea mai mare parte din lunile de iarna, drumarii mai mult au stat degeaba, acum au trebuit sa-si intre din nou în rol, făcând în asa fel încât drumurile sa poate fi practicabile.

Daca pe DN2C, imediat după ce a început ca pe asfalt sa se așeze poleiul, utilajele care împrăștiau material antiderapant au trecut de mai multe ori, nu același lucru il putem spune despre Dj203D, către Bradeanu si către Buzău, care, cel putin pana la orele serii, erau acoperite cu un strat destul de gros de gheață. Cu siguranța șoferii care au trebuit sa circule pe acest sector de drum au avut mult de furca.

Probleme cu furnizarea energiei electrice, cel putin la Smeeni nu au fost, însa comuna învecinata Bradeanu a rămas fără curent electric. Reprezentanții Electrica au anunțat datorita fenomenelor meteorologice deosebite produse în ultimele ore în județul Buzău, a fost afectată parțial o linie electrică aeriană de 20 kV și 5 posturi de transformare. În acest moment este întreruptă alimentarea cu energie electrică a unui număr de 400 de abonați din localitatea Brădeanu.

La acest moment se circulă în condiții de iarnă. Polițiștii buzoieni le recomandă șoferilor să circule cu prudență, cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo și de trafic, precum și să respecte indicațiile echipajelor de poliție aflate în trafic sau în punctele de informare. De asemenea la acest moment, nu sunt impuse alte restricții de trafic, iar pe majoritatea drumurilor se circulă în condiții de iarnă.

Nici in zilele următoare meteorologii nu anunța vreme mai buna si ar trebui sa ne pregătim pentru cel putin 3-5 zile de iarna autentică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here