Disperare la primele ore ale dimineții pentru câțiva săteni din satul Moisica-Smeeni care s-au trezit cu apa in gospodarii, prin beciuri si chiar prin casa, in urma ploilor care s-au abatut noaptea trecuta peste mare parte din Romania.

Oamenii se afla cu casele într-o zona joasa, de-alungul șoselei naționale, iar apa s-a revărsat in curți, șanțurile nemaifiind fata la volumul mare al acesteia. Neputincioși oamenii au fost nevoiți sa ceara ajutorul autorităților locale si a pompierilor de la ISU Buzau.

Pentru a scoate apa, pompierii au intervenit cu motopompele, iar autoritățile locale au adus un buldoescavator pentru a elibera șanțul de lângă sosea, făcând astfel loc apei sa se scurgă către ieșirea din sat.

O situație inedita s-a petrecut si la intrare in Smeeni, pe o porțiune de aproximativ 15 m din Drumul National 2C, acolo unde s-a format un fel de viitura, apa redevansându-se de pe camp direct pe sosea, apoi in gospodăriile mai multor localnici. Oamenii au rămas uimiți, deoarece niciodată nu s-au confruntat in zona cu asemenea inundații.

Ploaia n-a creat necazuri numai în gospodăriile oamenilor, ci și in agricultura. Au fost afectate zeci de hectare de teren agricol cultivat cu porumb în jurul Smeeni-ului. Porumbul, dar si grâul si floarea soarelui zac acum in apă, care în multe locuri băltește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.