O situație la prima vedere fără rezolvare și semnalată de numeroase ori în spațiul public (vezi aici ) , are loc de ani buni în centrul localității Smeeni, la un bloc de locuințe unde își au sediul mai multe instituții financiar bancare, Posta Română, dar și o Companie Naționala de Telefonie fixă și mobilă.

Construit intre anii ‘80 si ‘90, acest bloc a început să se degradeze din ce în ce mai mult în ultimii ani, cel mai afectat fiind acoperișul, care este făcut din țiglă veche, susținută de lanți din lemn, în cea mai mare parte putreziți. În ultima perioadă, nu puține au fost situațiile în care, datorită vântului bucăți mari de țiglă au căzut în apropierea blocului și doar norocul a făcut ca acestea să nu cadă în capul locatarilor sau al trecătorilor.

Deși autoritățile locale din Smeeni cunosc foarte bine situația, nu pot interveni deoarece este vorba de un domeniu privat, iar obligația de reparație a acoperișului revine proprietarilor apartamentelor de aici. Din păcate, cea mai mare parte dintre ei nu mai locuiesc aici, fiind plecați în străinătate, iar cei care încă mai locuiesc în aceste apartamente, nu pot face nimic, fără susținerea financiară a celorlalți.

Trist este că la parterul acestui bloc își au sediul mai multe instituții financiar bancare, care nu mișcă nici măcar un deget pentru ca acoperișul sa fie reparat. Explicația, este una simplă din punctul lor de vedere: Nu există o asociație de locatari, iar în eventualitatea în care cineva s-ar încumeta sa facă reparații, ei ar putea plăti, dar doar în urma emiterii unei facturi.

Păi cine să se încumete să facă aceste reparații? Locatarii, pe care îi numeri pe degete? Locatarii care mare parte dintre ei au o situație financiară precară? Locatarii care sunt plecați din țară și vin aici doar o dată sau de două ori pe an?

E mai mare râsul ca VOI, ditamai BĂNCILE, TU, instituția POȘTEI ROMÂNE sau TU, marea Companie de telefonie fixă și mobilă de la nivel național, să nu găsiți de comun acord o soluție să vă reparați acoperișul, în locul unde vă desfășurați activitatea!?  AAA!! Așa este! Nu vă afectează pentru că aveți sediul la parter. Dacă îl aveați la ultimul etaj și vă ploua în cap, atunci cu siguranță ați fi luat măsuri!

Trecând peste aceste aspecte, care sunt legate mai mult de inginerii juridice, decât de lucruri care au legătură cu normalitatea, vreau să trag prin acest articol un SEMNAL de ALARMĂ pentru toți locuitorii din Smeeni.

Oameni buni, fiți cu mare băgare de seamă atunci când treceți sau sunteți în preajma acestor instituții. Uitați-vă bine în sus, ca nu cumva vântul sau zborul unui porumbel (din sutele care stau pe acoperișul acestui bloc) să vă arunce în cap vreo țiglă din zecile care sunt desprinse!

Dragi părinți, care vă veți lăsa copiii în perioada următoare să se joace în zona parcului din centrul comunei! Fiți foarte ATENȚI!! Poate de Coronavirus mai scăpăm, dar dacă o singură țiglă cade în capul unui copil, se va produce o adevărată tragedie.

Stimate autorități locale din Smeeni! Căutați soluții pentru a-i obliga pe proprietarii din aceste blocuri să-și repare de urgență acoperișul. E viața multora dintre noi în joc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.