Si de aceasta data avertizările meteorologilor s-au adeverit. Ninsoarea si viscolul puternic anunțate de aceștia la sfârșitul lunii martie 2018, au creat in județul Buzău numeroase probleme atât autorităților cât si cetățenilor. De la drumuri blocate si șoferi având nervii întinși la maxim, pana la școli închise  din cauza viscolului si a căderilor masive de zăpadă.

In zona Bărăganului buzoian, si in special la Smeeni, anul acesta iarna adevărata a venit la sfârșitul lui martie. Aici, încă de la miezul nopții, a început sa ningă, la început ușor, însa spre orele dimineții ninsoarea si vântul puternic s-au întețit, făcând ca vizibilitatea sa scadă aproape de 0.

In jurul orelor 9.00, cerul parca s-a întunecat si a nins violent preț de aproape 2 ore, zăpada așternuta ajungand la aproximativ 25 de cm grosime.

Viata in Smeeni însă a decurs normal, in condiții de iarna. Oamenii sunt obișnuiți cu astfel de episoade de iarna, chiar si primăvara. Nu au fost luați prin surprindere, si-au făcut provizii de alimente si de combustibil cu câteva zile înainte si au așteptat vremea rea anunțata de meteorologi.

Nu au fost deloc triști ca zăpada nu a venit, cum era normal in lunile de iarna, spunându ca nici acum nu este târziu, chiar dacă suntem la sfârșitul lui martie.

Chiar daca a fost Cod Portocaliu, la Smeeni traficul rutier nu a fost închis. S-a circulat greu, in condiții de iarna, dar s-a circulat. Polițiștii insa au fost la datorie si i-au oprit, in special pe șoferii care au încercat sa ajungă spre Slobozia, DN2C Costești-Padina –Slobozia fiind declarat Official închis pana, târziu la orele serii.

O situatie mai putin placuta s-a petrecut la orele amiezii, atunci când mașina mortuara care trebuia sa ajungă la o înmormântare in satul Udati, a rămas preț de câteva minute împotmolita in zăpada, riscând sa nu mai ajungă la timp la familia decedatului. Problema a fost rezolvata prin intervenția unui utilaj de deszăpezire de la Primăria din Smeeni, care a creat drum oamenilor atât spre biserica cât si pre cimitir.

Daca in alte dați, autoritățile au fost luate pe nepregătite de vremea rea, de aceasta, cel putin la Smeeni. mobilizarea lor a făcut ca sa nu existe probleme deosebite din cauza vremii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.