Acasă Evenimente De Înălțarea Domnului la Brădeanu s-a comemorat marea creatoare populară, ADELA PETRE

De Înălțarea Domnului la Brădeanu s-a comemorat marea creatoare populară, ADELA PETRE

307
0

Destul  de greu, dar nu imposibil.

În aceste vremuri cu pandemie, respectând normele igienico-sanitare, în localitatea Bradeanu s-a reușit să se comemoreze amintirea d-nei meșter popular Adela Petre, de al cărui nume se leagă Colecția de cultura tradițională din această comună. Așa cum a declarat Primarul comunei Brădeanu, domnul Nicolaie Costel, ,,Punctul de plecare în înființarea și organizarea acestei colecții a fost d-na Adela Petre”.

La eveniment au participat cadre didactice din Școlile Gimnaziale Brădeanu și Smeeni, reprezentanți ai autorităților locale, cadre didactice pensionare, elevi și părinți.

Doamna Doina Mușat, profesor și meșter popular, gazda evenimentului, a invitat cu această ocazie pe domnul Petcu Gheorghe, scriitor și sociolog, originar din Pietrosu, comuna Costești și pe d na Petrescu Cecilia, înv. pensionar, director al Muzeului ,,Timpul Omului” din Mânzălești.

Alături de elevii din Brădeanu, care au susținut un scurt moment artistic, au participat și două eleve de la Școala Gimnazială Smeeni, pregătite de cunoscută interpretă Diana Ioniță.

Tot cu acestă ocazie s-a realizat si diseminarea proiectului județean ,,Valorificarea tradițiilor locale”, Ediția I, 2020-2021 și lansarea revistei cu același titlu cu ISSN- ul, la Editura Omega, Buzău.

Mai jos urmăriți filmul acestei zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here