Acasă Evenimente Diverse Bombe cu ceas în Smeeni și în localitățile învecinate. Atenție mare la...

Bombe cu ceas în Smeeni și în localitățile învecinate. Atenție mare la baloții cu vegetație uscată. Va pot incendia gospodăriile

1511
0

Un incendiu izbucnit din senin luni seara, in gospodăria unui localnic din satul Udati Lucieni din comuna Smeeni a scos la iveala un fenomen îngrijorător, care in aceste zile caniculare se poate acutiza.

Baloții cu vegetație uscata pe care mulți dintre localnici ii aduc de pe terenurile agricole in gospodarii se pot autoaprinde. Da! Nu este o gluma. acest fapt a fost constatat de către pompierii de la ISU Buzău in urma incendiului din Lucieni.

Autoritățile locale ale comunei Smeeni Secretarul prin vocea lui Anghel Stănescu Luigi, secretarul comunei Smeeni,  prezent la stingerea incendiului din satul Lucieni ne-au transmis următorul mesaj:

După cele 3 incendii de astăzi, ultimul lichidat acum 1 oră în Udați-Lucieni, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Smeeni, prin Secretarul comunei al responsabilului SVSU si a echipei operative, recomandă în general crescătorilor de animale să fie atenți la calitatea furajelor pe care le aduc acasă presate in baloți!

Fie că sunt paie de grâu, de orz, de mazăre…sunt toate pline de vegetație verde! Paiele sunt uscate și în combinație cu iarba verde, presate in baloți sunt bombe cu ceas. Lăsați o zi în plus să se pălească și iarba verde şi o să aveți furaje pentru iarnă şi casa întreagă !

Semnalul de alarma venit din partea autorităților locale este unul cat se poate de serios, iar recomandarea acestora adresata crescătorilor de animale vine in contextul valului de canicula anunțat de meteorologi in aceste zile.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here