Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgenta Buzău au intervenit sâmbăta in localitatea Smeeni pentru salvarea unui tânăr peste care s-a surpat un mal de pământ. Acesta sapa o groapa pentru o fosa septica,  iar o cantitate mare de pământ a căzut peste el, acoperindu-l complet.

La fata locului pompierii de la ISU Buzău, ajutați de un buldo-escavator al primăriei din localitate, au încercat preț de mai bine de o ora si jumătate sa-l scoată la suprafața pe tânăr.

Medicii de la Ambulanta au încercat sa-l resusciteze preț de câteva minute, însa din nefericire au fost nevoiți sa declare decesul.

Tânărul, originar din Valea Salciei, avea 17 ani și împreuna cu alte 4 persoane sapau o groapa pentru o fosa septica pe proprietatea unui localnic din Smeeni. Baiatul intrase în groapa de aproape 5 metri adâncime sa introducă un tub de fântâna, moment în care, datorita pământului foarte nisipos, malurile s-au surpat peste el.

Procurorii şi inspectorii de muncă spun că minorul lucra la negru, fără să fie respectate normele de siguranţă.

Politia, un procuror criminalistic precum si inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Munca anchetează accidentul nefericit de la Smeeni, in vederea stabilirii exacte a împrejurărilor în care a avut loc tragedia.

UPDATE! Inspectorii de muncă au stabilit că cei trei minori lucrau la negru, fără echipament de protecţie, iar malurile gropii nu erau asigurate conform normelor legale.

Patronul firmei care-i trimisese pe minori la muncă va fi amendat şi va răspunde penal pentru moartea a tânărului de 17 ani. Dacă va fi găsit vinovat de ucidere din culpă, acesta riscă între 2 şi 7 ani de închisoare.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/comuna.smeeni/videos/1296558907047345/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”0″]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.