Acasă Din comuna Nu încerca să-i judeci! Soarta unora dintre ei a fost cumplită. De...

Nu încerca să-i judeci! Soarta unora dintre ei a fost cumplită. De Crăciun, NOI le-am mângâiat sufletele. Priviți-i și să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru viața pe care mulți o avem!

749
1

Viața unor semeni de-ai noștri le-a dat o palmă puternică, palmă care i-a făcut sa trăiască altfel de cum o facem mulți dintre noi. De Crăciun, mai mulți oameni cu suflet mare din Smeeni s-au mobilizat pe internet, pe câteva grupuri de socializare si au inițiat o campanie de ajutorare a persoanelor nevoiașe din comuna Smeeni.

Startul a fost dat pe grupul de Facebook, Smeeni, comuna din Smeeni, printr-o postare în care se făcea apel la cât mai mulți să doneze, câte ceva din puținul lor, pentru a aduce bucurie de Crăciun și sufletelor sărmane din localitate.

In aproximativ o săptămână, zeci de persoane au răspuns pozitiv chemării inițiatorilor, donând diverse sume de bani, alimente și haine, chiar si un televizor. Sprijinul a venit din mai multe părți,  atât de la persoane fizice si juridice, din Smeeni cât si din alte județe. Mobilizarea a fost una masivă. S-au donat sume de bani începând de la 10 de lei, până la 1000 de lei.

Cu banii strânși s-au luat cu asalt diverse magazine din Smeeni, din orașul Urziceni si din municipiul Buzău, de unde s-au achiziționat alimente pentru coșul zilnic, ca mai apoi sa se întocmească pachetele, care au fost depozitate la grădinița din centrul localității. In total au fost realizate peste 70 de pachete, extrem de consistente, care au ajuns în data de 23 decembrie 2019, la peste 50 de familii nevoiașe din Smeeni: familii de bătrâni si familii cu mai mulți copii. Lista acestor familii a fost întocmită având sprijinul angajaților de la Primăria din Smeeni, compartimentul Asistență Socială, dar si a mai multor localnici din fiecare sat.

Pachetele au fost distribuite începând cu orele 11:00, in 6 sate din întreaga comuna. La distribuirea lor au participat cei doi inițiatori ai campaniei, (Andreea si Razvan), însoțiți de o doamnă educatoare de la grădinița din localitatea Smeeni, precum si de 5 tineri voluntari. Pe parcurs s-au alăturat si alti tineri care s-au bucurat enorm ca au adus un gram de bucurie, celor care au primit darurile.

Vorbele sunt de prisos. Va lăsam sa urmăriți imaginile de mai jos, nu înainte de a vă avertiza ca au un impact emoțional ridicat.

Mulțumim, tuturor celor implicați si care au donat ce au putut. Lista lor o puteți consulta aici!

Credem ca acesta ar putea fi un bun exemplu de urmat, pe viitor, pentru multe comunități. 

Sărbători fericite, tuturor!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here