Acasă Evenimente Diverse Rari sunt românii ca el. (video) Un veteran român la 100...

Rari sunt românii ca el. (video) Un veteran român la 100 de ani. Astăzi ar merge din nou la război, dacă ar mai putea

1214
0

Un roman cum rar mai găsești. (video emoționant mai jos).  Nea Neculai Coconel locuiește in comuna buzoiană Gherăseni. Pe 23 februarie 2022 împlinește onorabila vârsta de 100 de ani. Comunitatea din Gherăseni nu l-a uitat si i-a pregătit o surpriză emoționantă, care cu siguranță va rămâne în sufletul său până când va trece la cele veșnice.

Preotul paroh din localitate, primarul comunei și o parte din consilieri locali l-au sărbătorit pe ultimul veteran de război din localitate în biserica din centrul comunei. Alături i-au fost familia, sutele de credincioși prezenți la Sfânta Liturghie din fiecare duminica, dar si câțiva militari reprezentanți ai veteranilor din teatrele de operații din Buzău.

După ce cu toții au asistat la Sfântă Liturghie, nea Nicolaie a primit Sfânta Împărtășanie, apoi a fost invitat pe un scaun in fata Sfântului Altar, acolo unde i-au fost înmânate câteva daruri simbolice din partea militarilor prezenți.

Cu acest prilej primarul comunei i-a înmânat două plachete: una pentru împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani, iar cealaltă de cetățean de onoare al comunei Gherăseni.

Preotul paroh , Stoica Gheorghe a ținut un discurs emoționat despre nea Nicolaie, înmânându-i totodată si cartea Noul Testament, având rugămintea ca ea sa rămână in casa bătrânului si după ce el va trece la cele veșnice.

Toata lumea prezentă l-a felicitat sărbătorit, întreaga suflare a cântat Imnul României, iar la final si tradiționalul La multi ani, in cinstea lui nea Neculai.

Bineînțeles nu au lipsit torturile aniversare, torturi atat din partea familiei, dar si din partea militarilor sia a oficialităților locale.

Întrebat de războiul care bate la granița României, bătrânul a spus ca ar merge sa lupte din nou, daca ar mai fi in putere. O lecție de viața cum rar mai găsești astăzi.

Au fost moment rare si emoționate pentru întreaga comunitate, iar imaginile video de mai jos vorbesc de la sine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here