Alertă pe o stradă de la marginea localității Smeeni, acolo unde și-au făcut apariția imediat după lăsarea întunericului pompierii. NU pentru a stinge un incendiu ci pentru a scoate o bătrână dintr-o fântână. 

Alarma a fost data de câțiva săteni, care au vrut să scoată apă din fântână. Aceștia au observat ca găleata nu se scufundă deloc in apa, semn ca ceva o blochează. In plus din fântâna venea un miros pestilențial, iar apa începuse sa facă o spumă alba. Imediat ei au bănuit ca acolo ar putea fi un cadavru, motiv pentru care au anunțat poliția.

La fața locului au venit la câteva minute un echipaj de pompieri de la ISU Buzău. Aceștia au scos din fântâna cadavrul unei femei.

Din declarațiile celor prezenții la fata locului se bănuiește ca ar fi vorba de o bătrână în vârsta de 85 de ani din satul Sălcioara, comuna Smeeni. Aceasta nu a mai fost văzută de vecini de mai bine de zece zile, iar autoritățile care au intrat in locuința femei au găsit aici ceva ce ar putea sa dea de bănuit ca femeia s-ar fi sinucis.

Intr-o cameră au găsit patul aranjat, in mijlocul lui cartea de identitate, precum si hainele femeii, aranjate la dungă. Se știe faptul ca bătrânii își pregătesc dinainte hainele cu care vor sa fie înmormântați, iar felul in care femeia și-a aranjat lucrurile conduce la ipoteza ca ea si-ar fi premeditat moartea.

Totodată vecinii spun ca bătrâna, văduvă de câțiva ani, era în ultima vreme foarte abătută pentru ca fiica ei care locuia in București, a abandonat-o și nu a mai vrut sa vorbească cu ea, intre cele două existând un conflict mai vechi. In plus, bătrâna avea momente in care intra in depresie, fiind văzută de nenumărate ori trecând către cimitir,  pe strada cu fântâna unde și-a găsit de altfel și moartea

Nu puține au fost situațiile in care autoritățile locale din Smeeni o ajutau pe batrână, de la lemne pentru încălzirea locuinței, până la reparații curente în gospodărie. De multe ori ea cerea ajutorul celor de la primărie pentru a i se procura medicamente și chiar să i se plătească factura la energie electrică.

Conform declarațiilor secretarului comunei, avea in curs un dosar deschis pentru instituționalizare într-un azil de bătrâni. Se pare însă, că singurătatea și problemele psihice au făcut-o pe femeie să-si ia zilele.

Polițiștii criminaliști investighează cauzele morții bătrânei, in cauza fiind deschis un dosar de moarte suspectă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.