Sute de militari de la mai multe structuri ale Armatei Române au participat miercuri seara la cea mai mare Retragere cu Torțe în cinstea eroilor.

Evenimentul a avut loc în Buzau și a adunat sute de militari care au defilat cu torțe aprinse, străbătând orașul din Piata Daciei pana pe Calea Eroilor in dreptul Garnizoanei Buzau.

Parada militarilor a trecut și prin dreptul Cimitirului Eroilor, iar pe întregul traseu a fost urmărită de sute de persoane care au admirat spectacolul oferit de militari si au aplaudat la scena deschisa trecerea acestora.

Repetițiile cu public ale paradei militare au dat startul celui mai mare eveniment de cinstire a eroilor organizat până acum în județul Buzău. Activităţile dedicate Zilei Eroilor şi aniversării Centenarului României sunt organizate de Ministerul Apărării Naţionale şi Primăria Municipiului Buzău.

Momentul culminant va fi joi, de Ziua Eroilor, când pe scena amplasată în fața Cimitirului Eroilor vor urca înalte oficialități ale statului român precum și ambasadori străini.

În data de 17 mai, între orele 08.00-16.00, în faţa sediului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, va avea loc o expoziţie de armament şi tehnică militară, iar la ora 12.00, o ceremonie militară şi religioasă de reinaugurare a Cimitirului Eroilor din Buzău, în cadrul căreia vor fi depuse coroane de flori la Domul central ce adăpostește Mormântul Eroului Necunoscut, concomitent cu executarea salvelor de tun.

Activităţile vor continua cu Parada Militară Internaţională, începând cu ora 13.00, cu pornire de la Cimitirul Eroilor, pe Bulevardul Calea Eroilor, către sediul Diviziei 2 Infanterie „Getica”. În paralel, zona va fi survolată de avioane F16 și Typhoon și elicoptere de atac. La eveniment va fi prezent ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.