Despre spitalul din Smeeni, cei care locuiesc in comuna Smeeni si in împrejurimi sunt numai cuvinte de lauda. Ei bine aceste cuvinte de laudă au trecut granita județului Buzau, iar unitatea spitalicească este cunoscuta acum in toata România.

După mai bine de 5 decenii de activitate neîntreruptă, în anul 2010, pe timpul guvernării Boc, Spitalul de Boli Cronice din Smeeni urma să fie desființat.

Doar că la acea dată spitalul accesase deja primele fonduri europene pentru modernizarea ambulatoriului. Așa că desființarea atrăgea cu sine obligativitatea returnării banilor.

”Am avut o evoluție constantă și permanentă în ceea ce privește investițiile, în primul rând. Faptul că Spitalul de Boli Cronice Smeeni nu a fost desființat împreună cu alte spitale similare din țară s-a datorat și faptului că aveam deja accesate fonduri europene prin care am reabilitat aproape jumătate din spital.

Ulterior am îmbunătățit condițiile și hoteliere, dar și de diagnostic și tratament. Am dotat laboratoarele medicale și partea imagistică”,, a declarat pentru Antena3,,  Marinela Dobrescu, managerul Spitalulului de Boli Cronice Smeeni .

Aparatura de ultimă generație din spital atrage ca un magnet medici tineri, ce abia și-au încheiat rezidențiatul, dar și doctori de renume din sistemul privat.

Dacă e să tragem linie, investițiile din bani europeni făcute de-a lungul anilor însumează astăzi 10 milioane de euro.

Și asta nu e tot! Alte 3 milioane de euro vor fi investite într-un centru balnear ultra-modern ce va fi construit în curtea spitalului din Smeeni.

Aici, oamenii se vor putea bucura de piscine, săli de hidroterapie, fizioterapie și masaj.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.