Polițiștii Sectiei 13 de Politie rurala din Smeeni au derulat în această seară o acțiune, ce a avut ca scop prevenirea implicării vehiculelor cu tracțiune animală și al bicicletelor în evenimente rutiere. Acţiunea s-a desfășurat imediat după lăsarea întunericului, pe toată raza localității Smeeni, moment in care polițiștii au împărțit veste reflectorizante bicicliștilor întâlniți în trafic, care nu aveau asupra lor acest accesoriu atunci când circulă noaptea pe drumurile publice.

Luați prin surprindere de faptul ca au fost opriți din drumul lor de către oamenii legii, bicicliștii opriți de aceștia, au răsuflat ușurați când au văzut ca în loc de amendă, primesc gratis veste reflectorizante.

Deși majoritatea aveau o explicație pentru repurtarea vestei pe timp de noapte, polițiștii i-au atenționat ca data viitoare nu vor mai fi la fel de darnici, ci în loc de vesta vor primi amenda, cea mai mica în acest caz fiind de 870 de lei.

De cele mai multe ori când ii oprim, ei motivează ca nu au bani sa-și cumpere o vestă, motiv pentru care noi le-am oferit-o în mod gratuit, dar cu condiția să o poarte, deoarece data viitoare, vor fi sancționați contravențional, dacă vor mai fi depistați tot în aceleași condiții”, ne-a declarat, Adrian Bechir, șeful Sectiei 13 de Politie rurala Smeeni.

Pe raza Secției de politie din Smeeni, au avut loc in special în aceasta vara, cel puțin trei evenimente rutiere, în care au fost implicați căruțași. Cauza principală a fost slaba iluminare pe timp de noapte a acestor atelaje.

Acțiunea polițiștilor va continua și în perioada următoare, în speranța ca atât bicicliștii cât și căruțașii din Smeeni, vor conștientiza importanta purtării asupra lor, mai ales pe timp de noapte, a vestelor reflectorizante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.