O acțiune lăudabilă organizata de autoritățile locale din comuna buzoiana Țintești a avut loc pe drumul Județean 203D ce leagă municipiul Buzău de localitățile Maxenu si Smeeni. Zeci de beneficiari ai ajutorului social din localitate, coordonați de viceprimarul comunei, au fost scoși la adunat gunoaiele de pe marginea acestui sector de drum.

Soseaua este tranzitată zilnic de sute de șoferi, iar printre aceștia se afla si unii care, cu siguranță au lipsit de la orele de Cunoașterea mediului, acolo unde, încă de la clasele primare s-a discutat de protejarea naturii si păstrarea curățeniei. Fara jena aceștia arunca zilnic aici fel de fel de gunoaie, de la pet-uri, ambalaje si hârtii diverse, până la scutece folosite si chiar animale moarte.

In doar o ora si jumătate, pe o distanta de aproximativ 3 km, de aici s-au strâns nu mai putin de 3 remorci pline de astfel de gunoaie.

Viceprimarul localității Țintești, Lambru Iulian ne-a spus ca astfel de actiuni se fac aproape lunar, iar rezultatul este același de fiecare data. Educația multora dintre acești șoferi este deficitara si poate, doar o legislație mai aspra la acest capitol, prin aplicarea unor amenzi usturătoare celor care sunt surprinși in fapt, ar mai putea stopa din acest fenomen.

Cum nimeni nu poate sta permanent sa-i păzească pe cei care trec cu autovehiculele pe aici, nu ne rămâne altceva decât sa apelam la autoeducația si la spiritul civic al fiecăruia dintre noi. Atunci când observam chiar și situații, la prima vedere banale, prin care cineva aruncă un simplu ambalaj sau pet pe geamul mașinii, sa nu mai fim indiferenți și sa luam atitudine, ori prin atragerea atenției celui in cauză, ori prin anunțarea autorităților.

Pentru ca acest drum leagă localitatea Smeeni de Buzău, site-ul smeeni.com va prezenta in continuare situații de acest gen, iar cei care știu ca circula pe acest drum si au de gând sa-si păstreze in continuare aceste obiceiuri nesănătoase, pot risca sa ajungă “vedete” pe internet. Mesajul nostru este unul simplu  “Natura este casa fiecăruia dintre noi. Pastrați-o curată!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.