Acasă Evenimente Evenimente religioase (Video) Cum au sărbătorit credincioșii din Smeeni Izvorul Tămăduirii în 2017?

(Video) Cum au sărbătorit credincioșii din Smeeni Izvorul Tămăduirii în 2017?

An de an în prima vineri după Paşti, Biserica Ortodoxă sărbătorește Izvorul Tămăduirii.

651
0

Devenita deja o tradiție in aceasta parte a Bărăganului, sărbătoarea Izvorului Tămăduirii a avut loc si in acest an la Fântâna Tămăduitoar,e aflata la marginea localitatii Smeeni.

Daca in alți ani aici se strângeau sute de credincioși, în acest an aproximativ 100 de persoane au venit sa participe la slujba de Sfințire a apei, oficiata de cei 7 preoți care slujesc în parohiile de pe raza localitatii Smeeni.

Daca in alti ani pajiștea din jurul bisericii era plina de tineri care găseau in aceasta zi de sărbătoare motiv sa petreaca la fel ca in ziua de Paste, anul acesta au lipsit din peisaj carutele, grătarele micii şi berea. Motivul principal a fost legat de vreme si de temperaturile foarte scăzute din ultimele zile care i-au ținut în case pe cei mai multi dintre cei dornici de distracție.

Imediat după încheierea slujbei de sfințire a apei, recunoscuta si sub numele de Agheasma mica, oamenii s-au așezat ordonat la rând si si-au umplut fiecare sticlele cu apa, după care s-au îndreptat liniștiți către casa.

Având in vedere ca aici nu a mai fost agitația din anii trecuți nu a mai fost nevoie de prezenta organelor de ordine. (Asa au petrecut cei din Smeeni Izvorul Tamaduirii in 2016). 

Vremea capricioasa din aceasta perioada a oprit însa si planurile autorităților locale care pana in urma cu un an, in prima sâmbăta după Paste, organizau ziua comunei Smeeni prin spectacolul de muzica populara, Florile Calmatuiului.

Începând din acest an, Ziua comunei avea loc în prima sâmbăta din luna iunie, deci într-o zi de vara. Astfel, organizatorii spera sa aibă parte de zile frumoase, pentru ca prezenta celor care vor sa sărbătorească sa fie cât mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here