La orele prânzului, cei care au avut ocazia sa treacă prin Smeeni nu au putut sa nu observe veselia și buna dispoziție care a cuprins circa 30 de persoane adunate în fata cârciumei, situată la doi pași de Primăria din localitate.

Bineînțeles, sufletul petrecerii nu a fost altul decât însuși, patronul TILICĂ, fost candidat la funcția de primar al localitatii Smeeni. Acompaniat de lăutari, nu a pierdut prilejul sa facă urări specifice zilei, dar nu oricum, ci la microfon, pentru a putea fi auzit de întreg satul. Astfel, in stilu-i caracteristic, a invitat pe cât mai multi locuitori sa se alăture celor prezenți, sa se înfrupte din fasolea cu ciolan si sa servească un pahar de țuica si vin fiert.

Nu l-a uitat nici pe primarul localitatii, unul dintre rivalii din campania electorala pentru alegerile locale din vară,  căruia i-a lansat invitația public, tot la microfon, de a veni si a petrece împreună ZIUA NAȚIONALA și a uita, măcar pentru o zi culorile politice.

Deși pana la orele serii edilul localitatii nu s-a alăturat grupului de cheflii, autoritățile locale au fost reprezentate de un tânăr consilier local, membru al opoziției, amator de astfel de petreceri.

Anul acesta la Smeeni, autoritățile locale nu au organizat niciun eveniment oficial prin care sa marcheze ziua de 1 decembrie. Cu toate acestea, modest, pe majoritatea stâlpilor din localitate au apărut steaguri tricolore și ale Uniuni Europene, semn ca aceasta zi a fost marcată, măcar prin fluturarea drapelului național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.