Acasă Din comuna Au fost doar ȘASE și au fost confundați cu asistații social, după...

Au fost doar ȘASE și au fost confundați cu asistații social, după ce au adunat gunoaiele din centrul Smeeni-ului

1314
0

O postare pe internet pe grupul destinat locuitorilor din Smeeni, făcută la începutul săptămânii de un tânăr din Smeeni, anunța o acțiune voluntară de curățenie a centrului comunei Smeeni la sfârșit de săptămână. Anunțul nu a rămas fără ecou, dar din păcate, deși inițial își anunțaseră prezenta mai multe persoane, s-au prezentat in final doar 6 persoane. (vezi video mai jos).

Acțiunea denumită generic “NOUĂ NE PASĂ ”  a vrut să fie un exemplu de simț civic pentru cetățenii comunei Smeeni care, deși își doresc sa aibă o comună curată, nu contribuie cu nimic pentru  a realiza asta.

ASTA e tot ce s-a STRANS IN DOAR 2 ORE de-a lungului DN 2C, in satul Smeeni
ASTA e tot ce s-a STRANS IN DOAR 2 ORE de-a lungului DN 2C, in satul Smeeni

Astăzi cei șase cetățeni din Smeeni care au adunat gunoaiele aruncate de alții prin comună au arătat, că își doresc o comună curată, iar pentru asta, puterea exemplului dat de ei, ar trebui sa îi mobilizeze pe mulți să li se alăture la viitoarele acțiuni de acest fel.

Da, au lăsat preț de două ore treburile lor din propriile gospodării și “au cules” de-a lungul Drumului National 2C toate hârtiile, pet-urile, dozele de suc si de bere, chiar si prezervativele și chiloții aruncați pe stradă de cine altcineva, decât de o parte din cetățenii comunei care, deși nu o recunosc, vor și ei o COMUNĂ CURATĂ.

Au lăsat la o parte afirmațiile de genul  “…Dar ăia de la ajutorul social ce fac…?” și au arătat că daca se vrea se poate. Da, au fost confundați cu asistații social din comună și cei care i-au văzut chiar au comentat și au spus la un momentdat …”  Ia-uite frate, i-a scos primarul și sâmbăta la adunat gunoaie!”.

Nu dragi cetățeni ai comunei Smeeni nu au fost asistați sociali.  Au fost secretarul comunei Smeeni, un patron de magazin, doi consilieri locali, un lucrător in cadrul armatei si un paznic. Da, au fost 6 oameni din comună cărora le pasă. Da, au fost puțini, dar au dat startul unei acțiuni care ar trebui sa trezească in fiecare dintre noi, simțul civic, dacă acesta există. Puterea exemplului este mare, iar pe viitor, ar fi bine să lăsăm cu toții prejudecățile și să punem umărul să facem ceva, sa nu mai așteptăm ca alții să ne facă.

Iată mai joc câteva imagini video surprinse in cadrul aceste acțiuni. Vedeți aici cine au fost cei șase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here