In prima vineri de după sărbătorirea Paștelui ortodox, la Smeeni de  Sărbătoarea Izvorului Tamăduiri, peste 100 de credincioși ortodocși s-au adunat la fântâna de la marginea localității cu hramul Izvorul Tămaduirii, pentru a asista la o slujbă religioasă oficiată de trei preoți.

Această sărbătoare are o tradiție de zeci de ani în Smeeni și încă de la primele ore ale dimineții, oamenii au început să sosească la fântana Izvorul Tamăduirii, multi venind si din alte judetele ale țarii. Aceștia au venit cu sticle goale de plastic, în speranța că vor reuși să le umple cu apa sfințită de preoți.

După încheierea slujbei, preoții au aruncat aghiazma în fantana Izvorul Tamăduirii, iar credincioșii au început să-și umple sticlele cu apa vindecătoare.

Se spune că această apă are puteri tămăduitoare și este adesea considerată un miracol de către credincioși. Din acest motiv, mulți oameni din localitățile învecinate vin la Smeeni în fiecare an pentru a participa la această sărbătoare și pentru a umple sticlele cu apa sfințită din Izvorul Tamăduirii.

Biserica construită aici în urmă cu mai mulți ani este deschisă doar în această zi pentru credincioși, iar mulți dintre ei vin aici pentru a se ruga și pentru a participa la slujba religioasă.

De-a lungul slujbei religioase organizate cu ocazia sărbătorii Izvorului Tamăduirii în Smeeni, politistii din Smeeni au fost prezenți pe tot parcursul evenimentului, pentru a veghea asupra traficului în zonă și a evita astfel producerea unor accidente rutiere.

Acestia au avut ca prioritate siguranța și securitatea tuturor participanților la această sărbătoare religioasă. Întrucât mulți oameni s-au adunat în jurul fantanii Izvorului Tamăduirii, era important ca circulația autoturismelor în zonă să fie una corespunzătoare, pentru a evita situațiile periculoase și a preveni producerea accidentelor rutiere.

Acestia au asigurat un control strict al traficului rutier în zonă, precum și informarea participanților cu privire la regulile de circulație și la necesitatea respectării acestora. De asemenea, polițiștii au fost prezenți în zonă și pentru a oferi asistență și suport în cazul în care era necesar.

Citește si  Ce s-a întâmplat de Izvorului Tămăduirii la Fântâna cu apă tămăduitoare de lângă Smeeni - (video)?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.