Un eveniment rutier, care se putea transforma într-o tragedie, a avut loc marți la orele prânzului în centrul localitatii Smeeni. O femeie, care avea un copil de doi ani in brate, s-a angajat in traversarea Drumului National 2C, pe trecerea de pietoni din fața Școlii Gimnaziale din localitate, moment in care a fost izbită in plin de o camioneta plina cu lemne. Evenimentul șocant a fost surprins de camerele de supraveghere instalate de Primăria Smeeni de-a lungul DN2C, care străbate zona.

Imaginile capturate de camerele de supraveghere arată momentul în care camioneta încărcată cu lemne se apropie de trecerea de pietoni. Șoferul a încercat să evite impactul tragând brusc de volan, dar din păcate nu a reușit să ocolească complet femeia. Impactul a fost devastator, iar femeia și copilul au fost aruncați pe asfalt.

Cu toate acestea, din fericire, ambele victime au avut parte de un noroc incredibil și au scăpat cu răni ușoare. Șocul accidentului a fost, totuși, puternic pentru ei, fiiund necsara interventia unui echipaj medical al serviului de Ambulanță Buzau.

A fost alertată politia cât și Ambulanta care au sosit la scurt timp la fata locului, acordând îngrijiri imediate femeii și copilului, stabilizându-i starea de sănătate și transportându-i la spital pentru examinări amănunțite.

Șoferul camionetei a fost preluat de poliție pentru interogatoriu și pentru a fi testat cu privire la consumul de alcool sau substanțe interzise. Cel mai probabil oamenii legii au deschis un dosar penal si vor continua ancheta, bineinteles studiind și imaginile de pe camerele de supraveghere.

Este important de subliniat că atât Politia din Smeeni, cât și autoritățile locale au depus nenumărate demersuri către Compania Drumurilor Naționale pentru amplasarea de limitatoare de viteză în apropierea trecerii de pietoni și instalarea unui semafor cu buton. Cu toate acestea, răspunsul celor care administrează acest sector de drum nu a fost unul favorabil, ceea ce a dus la continuarea pericolului pentru pietoni.

De asemenea, în ultimul an, pe această trecere aflată exact în fața școlii au avut loc numeroase astfel de evenimente rutiere, evidențiind caracterul extrem de periculos al acestei zone.

Un aspect care nu trebuie neglijat și care ar trebui sa ne dea multe semne de intrebare este si faptul că, profesorii de la Scoala Gimnazială din Smeeni încearcă să îi însoțească și să îi ajute pe elevi să traverseze în siguranță, însă au fost cazuri în care șoferii teribiliști i-au amenințat și înjurat atunci când aceștia încercau să atragă atenția asupra respectării regulilor de circulație și a priorității copiilor angajați în traversarea străzii.

Citește si  (Video) Momentul în care o adolescentă din Smeeni este lovită pe trecerea de pietoni în drum spre școală

Această situație alarmantă trebuie să tragă un semnal de alarmă și să sensibilizeze comunitatea pentru a transforma această trecere de pietoni într-un loc sigur atât pentru copiii care vin la școală, cât și pentru ceilalți pietoni. Este esențial ca autoritățile și reprezentantii Drumurilor Nationale să ia măsuri urgente pentru a preveni astfel de incidente în viitor și pentru a asigura siguranța cetățenilor.

8 COMENTARII

 1. asa se traverseaza strada?
  eu stiu ca in lege scrie ca trebuie sa te asiguri inainte sa traversezi!
  unii pietoni cred ca soferii sunt Dumnezei.. vad totul simt totul din aer!!!!!

  • S-o aruncat ma-ta pe trecere! Pietonul a traversat pur si simplu la pas, fara sa alerge, fara sa se „arunce” pe trecere. Vinovat 100% soferul, sper sa ramana fara permis cel putin 90 de zile! Ar trebui sa plateasca si daune materiale si morale!

  • Cred ca si primaria ar trebui sa primeasca niste „multumiri” pentru tufisurile plantate pe marginea drumului fix inainte de trecere.
   Daca vezi ca sunt pietoni pe trotuar te astepti ca ar putea sa traverseze, dar cand iti apar direct din boscheti fara nici o secunda de oprit inainte de traversare, mult noroc de evitat si la 20kmh .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.