Duminica dimineața, în plin viscol,  în satul Albești din comuna Smeeni doua case  au fost cuprinse de flăcări.

Primul casa a luat foc de la un scurtcircuit la instalația electrică. Vecinii au observat rapid pericolul, au alertat autoritățile, anunțând izbucnirea incendiului, în timp ce proprietarul nu se afla acasă.

Primii care au intervenit au fost pompierii de la primăria din Smeeni, iar în scurt timp, două autospeciale de la ISU Buzău s-au alăturat operațiunilor de stingere a focului. Aceștia au izolat și stins incendiul în aproximativ o oră, dar locuința a fost distrusă în întregime.

În timpul operațiunii de stingere a flăcărilor din prima casă, pompierii au primit un nou apel, cum că la doar 300 de metri distanță iese fum dintr-o altă locuință. O autospecială s-a deplasat de urgență, ajungând la casa unui bătrân care, plecând de acasă, lăsase focul în sobă nesupravegheat.

Intervenția rapidă a echipei de pompieri a limitat pagubele, însă locuința bătrânului era într-o stare de insalubritate avansată. Primarul din Smeeni a promis să găsească o soluție în zilele următoare pentru a asigura un adăpost bătrânului. Între timp, acesta a fost cazat temporar la niște rude apropiate.

Din fericire, in ambele cazuri nimeni nu a fost rănit,  însă pagubele materiale sunt însemnate. Pompierii si politistii urmeaza sa stabileasca in perioada urmatoare cauzele producerii celor doua incendii din satul Albesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.