Acasă Educatie si cultura Împreună pentru copiii comunei Smeeni! Acțiune de voluntariat la grădiniță pe perioada...

Împreună pentru copiii comunei Smeeni! Acțiune de voluntariat la grădiniță pe perioada vacanței de vară

356
0

Educația preșcolară de calitate trebuie sa fie o prioritate pentru noi toți, fie că sunt părinți, cadre didactice, copii sau comunitate si orice investiție, emoționala si financiara este de un real ajutor pentru ca investind în copii cream viitorul comunei noastre.

In acest sens mai multe educatoare, cadre didactice ale Scolii Gimnaziale Smeeni s-au implicat pe perioada acestei vacante de vară într-un program de voluntariat alături de Asociația OvidiuRo si au organizat Ateliere de Vara Șotron oferind preșcolarilor din comuna noastră educație de calitate, astfel:

Atelier 1 derulat la GPN Smeeni, coordonat de prof. Patrascu Cornelia, alături de echipa sa,  prof. Bobocea Rodica si prof. Stanescu Liliana, care au oferit copiilor de la grupa mijlocie activități didactice cu un pronunțat caracter activ si interactiv. Imaginile de mai jos vorbesc de la sine!

Atelier 2 derulat la GPN Salcioara, coordonat de prof. Potorac Dana, alături de echipa sa: prof. Burlacu Nicoleta si prof. Stroe Paula de la GPP Bobocei din Micro 3, prof Vasile Daniela de la GPP nr. 3, au oferit copiilor de la grupa combinata din Sălcioara si Moisica mult zâmbet si culoare prin activitățile derulate. Iarasi, imaginile de mai jos sunt cat se poate de elocvente!

Atelier 3 va fi derulat in luna august la GPN Albesti, având ca prof. coordonator pe Dumitru Georgiana.

Asociatia OvidiuRo se axeaza pe ideea ca stimularea cognitivă în primii cinci ani de viață este fundația pentru performanțele ulterioare ale copiilor. Iar calitatea educației presupune profesori bine pregătiți, motivați și echipați cu resursele educaționale potrivite. Asociatia OvidiuRo, la solicitarea educatoarelor implicate in derularea atelierelor, au donat materiale educationale de calitate, cadrele didactice au oferit experiența didactica si doua săptămâni din timpul lor, conducerea școlii ne-a asigurat transportul copiilor la grădiniță, autoritățile locale au susținut inițiativa cadrelor didactice, iar părintii au răspuns prezent solicitarii educatoarelor aducând in fiecare zi copiii la grădiniță.

Cel mai important câștig al acestui program de voluntariat este zâmbetul si satisfacția copiilor, faptul ca am reușit sa aducem la grădinița si copii care nu au avut o frecventa foarte buna pe parcursul anului școlar iar parteneriatul grădinița familie întărește convingerile părinților in educația timpurie care este baza formarii si dezvoltării copiilor in vederea integrării lor cu succes in viata de școlar si pe viitor de adult responsabil, care dorește prosperitate si progres pentru localitatea noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here