Poate unii l-ați văzut in aceste zile prin Smeeni, dar l-ați ignorat. Mulți îl cred bețiv și îl alungă, altora li se face milă de el și îi mai oferă câte ceva de mâncare. A plecat de acasă și cutreieră județul pentru a putea supraviețui, trăind din mila oamenilor.

Este povestea tristă a unui bătrân de 62 de ani, din spusele lui din localitatea buzoiană Pătarlagele, pe numele sau Pârvu Marcel. Nu are familie și trăiește pe unde apucă. Cară cu el un sac unde se află diferite lucruri căpătate de la oamenii cărora li s-au făcut milă de el.

Nu este periculos, dimpotrivă el spune ca multi îl batjocoresc și chiar ii iau banii și mâncarea. A nimerit la Smeeni dintr-o întâmplare după ce a ajuns in orașul Buzău cu trenul din Patârlagele, mai apoi urcându-se in primul autobuz pe care l-a întâlnit. S-a nimerit să fie autobuzul 14, care la adus la noi în localitate.

După ce toată ziua a cutreierat haotic pe străzile comunei, spre seară l-am găsit odihnindu-se pe o canapea la marginea satului. Mi s-a părut că ar fi bolnav și m-am apropiat de el. Planul lui era să ajungă înapoi la Buzău, dar pe jos, pentru ca nu mai avea niciun ban.

Vorbește destul de greoi, posibil să aibă și ceva probleme psihice. Cât timp am stat de vorba cu el, o femeie ne-a auzit si a ieșit la poartă, aducându-i câte ceva de mâncare.

Am decis să anunț reprezentanții politiei din Smeeni, de existenta sa pe raza comunei,  gândindu-mă că doar ei sunt in măsură să se intereseze de soarta lui. Poate cineva din rudele aflate in satul unde locuiește îl caută.

Un caz asemănător, cu un alt bătrân hoinar prin țară, am mai întâlnit in Smeeni, in urmă cu mai multi ani. Cazul lui a intrat si în atenția presei județene de la acea vreme, iar bătrânul a ajuns în cele din urmă în localitatea de domiciliu. Cazul lui il vedeti aici 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.